מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכיבה על הבטןרומי11/12/2008
שלום! יש לי בת בגיל 3 חודשים בשם ליאב מגיל 0 אני משכיבה אותה על הבטן והיא פשוט לא משתפת פעולה היא צורחת ולא מפסיקה לבכות ההתפתחות שלה מאוד מהירה בגלל זה היא התהפכה כבר בגיל חודשים וחצי גם להרים את הראש היא מרימה מאוד יפה ויציב. מיותר לציין שקניתי את האוניברסיטה הכי יקרה וצעצועים וספרים בשביל לגרות את הראיה שלה בשביל שתסכים לשכב על הבטן לצערי שום דבר לא עוזר וכעבור 5 דקות מקסימום נשמעות צרחות והיא מתהפכת..... יש לכם איזשהו טיפ נוסף לתת לי בשביל שכן תשתף פעולה ותסכים לשכב על הבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרומי
דבי גרוס דולב11/12/2008הי רומי
נשמע לי שיש סיבה לסירובה של ביתך לשכב על הבטן. וישנם כמה רמזים על כך בהודעתך: העובדה שהישכבת אותה על הבט מההתחלה, העובדה שהתחילה להתהפך מבטן לגב בגיל צעיר והעובדה שקל לה מאוד להרים את הראש. כל הנ"ל יכולים להוות אינדיקציה לכך שלביתך יש חזה מאוד מתוח ושרירי גב מקוצרים, מצב שמקשה מאוד לשכב על הבטן גם אם מתמידים, אתם צריכים לתרגל תרגילים שירפו את שריריה של ביתך ויאריכו את שרירי הגב:
1. בשכיבה על הגב להרים את רגלי התינוק לכיוון הראש הלוך ושוב כשיש אחת שלכם תומכת בטוסיק וזאת על מנת להאריך את שרירי הגב ולהרפות את שרירי הבטן.
2. להחזיק בירכיים ולעשות סיבובים גדולים של האגן
3. להקפיץ את האגן כנגד הרצפה.
4. להגביה את האגן של התינוקת על הרגל שלכם ולהוסיף טפיחות בבית החזה כדי "להרוויח" זמן התעגלות
5.להרבות בתנוחת ערסול ואם קשה להישאר שם, להוסיף תנועה מונוטונית על כדור פזיו ומגע עמוק בטוסיק.
6. בעת שכיבה על הבטן לתת הרבה מגע עמוק, שפשופים וטפיחות כדי להרפות אותה שם.
7. להשקיע אותה על הגב בתוך פוף רך כדי לתת לגופה את התבנית התנועתית הרצויה.
מאמר בנושא וטיפים נוספים תוכלי למצוא במאמר של "ינוקט" באתר זה.
נסי את התרגילים וחזרי לספר לנו איך הולך.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)