מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תעסוקת התינוקחלי12/12/2008
לפי הודעות שאני קוראת בפורום זה יש להעסיק את התינוקות בשעות הערות שלהם כל הזמן על מנת שיתהפכו שיכבו על הבטן שיזחלו שילכו וכו'. האם אין זה מוגזם ? הם לא יעשו זאת מרצונם בלי שנתרגל איתם ? זה נשמע כאילו כל הזמן יש צוך להעסיק אותם ולהתעסק איתם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למישהי
דבי גרוס דולב12/12/2008שלום לך,
אין ביעוץ שלנו שום המלצה על העסקה בלתי פוסקת של התינוק. מכיוון שמדובר בפורום התפתחותי, מין הסתם פניות רבות עוסקות בקושי או עיכוב התפתחותי, במקרה כזה אנחנו ממליצים על תרגילים כדי להתמודד עם הקושי. במקרה שלאמא רק נדמה שקיים עיכוב אבל אנחנו מוצאים שלא, אנו דואגים להרגיע וליידע את האם שהכל בסדר ולא נותנים שום תרגיל.
אני מאוד מאמינה שצריך לתת לתינוק גם זמן לבד ואין שום צורך להעסיקו כל הזמן. כמובן שאם תינוק עובר דרך כל שלבי ההתפתחות לבדו ומממש אותם טוב אין צורך בתרגול מתמיד ואז גם דברים קורים בעצמם.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חלי13/12/2008אני לרגע לא התכוונתי לכתוב שמשהו בפורום הזה לא בסדר. להפך ! אתם נהדרים ועוזרים המון אני בטוחה .אבל זה קצת מלחיץ השאלות של ההורים ואז התשובות שניתנות כי אין מינונים מדוייקים של התרגילים שניתנים ז"א לא ניתן לדעת מן ההודעות כמה פעמים ביום לעשות כל כמה זמן וכו'.... וזה היות ו מדובר על טיפולים אני מבינה (תרגילים=טיפולים). שלתי היא אם לתינוק יש קושי האם יש צורך להעסיקו בתרגילים כל היום כשהוא מתעורר או שמספיק פעם ביום. לדוגמא: כדור פיזיו, ג'ודו, וכו'.... כמה פעמים ביום צריך על מנת שילמד לשכב על הבטן ומשם יתהפך...?זחילה - כל תירגול כמה פעמים ...?אם עושים פעם פעמיים ביום זה מספיק ? לכמה זמן ? אני לחוצה כי יש לי הרושם שההורים כל הזמן עושים תרגילים על ילדיהם ואני בפאזה אחרת שהתינוק ילמד לבד וכל מה שצריך זה סביבה מתאימה כלומר : אוהבת מחייכת מחבקת עם גירויים מתאימים ובלי " תרגילים". אני טועה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרוני
דבי גרוס דולב13/12/2008הי רוני
לתינוקות שיש בעיה בהתפתחות אני כן ממליצה לתרגל מספר פעמים ביום כי אני מאוד מאמינה שבעיה שלא מטופלת תמשיך ללות את התינוק בהמשך התפתחותו ועלולה לצוץ בצורות אחרות בעתיד. תינוק שהכל אצלו בסדר, תרגול הוא זכות ולא חובה, אפשר בלי אבל טוב ומועיל גם עם.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)