בן 9.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 9.5 חודשים
    אפרת
    19/12/2008

שלום רב, בני בן 9.5 חודשים, זוחל על הגחון מזה כ 3 חודשים, רק לאחרונה התחיל לעלות על 6 ולהתנדנד, אך עוד לא זוחל על 6. הוא מטפס על חפצים וכך מתיישב (לא מתיישב מעמידת 6, רק תוך כדי טיפוס על טרמפולינה וכו,). הוא בדר"כ תומך עם יד 1 כשהוא יושב, לעיתים רחוקות 2 הידיים שלו חופשיות. אציין כי גם בזחילת הגחון - הוא דיי מושך את עצמו עם 2 הידיים בבת אחת ודוחף בעיקר עם רגל ימין (ולא יד-רגל נגדיות כל פעם..) הוא גם לפעמים נעמד (אך לא ממש יציב) כשהוא מטפס על רהיטים. האם זה בסדר להושיב אותו? איך אפשר לעודד אותו לעבור לישיבה מעמידת 6? ולעבור לזחילה מעמידת 6? תודה וערב טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 9.5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאפרת

דבי גרוס דולב
    20/12/2008

הי אפרת
    ההמלצה היא לא להושיב תינוק לפני שעושה זאת בעצמו מסיבות רבות ואחת מהן היא כדי לא להרוס את המוטיבציה להתישבות עצמאית. ציינת כמה שיבושים קטנים- השתהות ארוכה על זחילת גחון, התישבות בדרך משובשת, חוסר איזון בזחילת גחון ונסיון היעמדות לפני זחילת 6. כל הנ"ל לא מאפשרים לי לתת תרגילים ספציפים כי קשה לדעת מה מעכב את בנך ומה גורם לו לדלג כרגע על שלב. אני כן יכולה להגיד, לאור כל הנתונים, שפעמים רבות הסיבה לכל התופעות שציינת היא זקיפת יתר של הגב שמקשה על התישבות וגורמת להיעמדות מוקדמת.
    אני ממליצה לקבל אבחון מדויק יותר, אולי לשקול מפגש עם מדריכה להתפתחות תינוקות לקבלת תרגילים המתאימים בדיוק לבנך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו