בן 11 חודשים שלא יושב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 11 חודשים שלא יושב
    מיכל
    20/12/2008

בני בן 11 חודשים. זחל גחון די הרבה זמן,זוחל 6 עומד ואפילו הולך כאשר הוא נאחז בחפצים. חודש וחצי הוא היה חולה במחלת הנשיקה מה שגרם לו לישון די הרבה ולכן גם עיכב את ההתפתחות. נכון להיום הוא עדיין לא יושב. הוא עומד ואז יורד על הברכיים ויושב אחורה על ברכיו. הוא אינו מתישב מ-6 האם יש דרך לגרום לו לשבת ?כאשר אני מושיבה אותו הוא ישר דוחף עם הרגליים לעמידה אשמח להארות בנושא תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 חודשים שלא יושב

הוספת תגובה

• ישיבה

שירי קאשי
    21/12/2008

הי מיכל,
    בכדי לטפל בנושא הישיבה יש צורך לאבחן מהם המרכיבים המוטורים החסרים לו לצורך כך. אם יש באפשרותכם אני ממליצה לפנות למדריכת התפתחות לאבחון ושיעור בנושא. בינתיים בבית את יכולה מעמידת שש להניע לו את הטוסיק אחורה והצידה לכיוון של ישיבה משוכלת (רגל קדימה ורגל אחורה). בנוסף ייתכן כי חסרה לו תנועתיות של עמוד השדרה והדבר פוגע ביכולת שיווי המשקל שלו ולכן אני ממליצה להרבות בתנועה במרחב (הנפות, נדנדה וכו'), להושיבו על כדור פיזיו ולהטות באופן איטי לכל הכיוונים בכדי לתרגל את שיווי המשקל בישיבה. ניתן גם להושיב אותו על הכתפיי ולהטות את הגוף לכל הכיוונים כך שהוא שוב יאלץ לאזן את עצמו (כמובן בזהירות ואם יש צורך עם משהו שמשגיח מאחור שלא יפול).

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אנסה את מה שהמלצת לי לעשות

מיכל
    21/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו