כיצד להפעיל את הילד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד להפעיל את הילד?
    שלומית
    22/12/2008

שלום, בני בן שלושה חודשים ושלושה שבועות, מתפתח יפה מתקשר משחק וצוחק בקול רם. בין ארוחה לארוחה הוא אוהב לתפוס תנומה. בבוקר הוא קם לאט במיטה, אוכל משחק ולאחר כשעה וחצי חוזר לתנומה בת כחצי שעה, שלאחריה הוא קם כאילו עייף ואין לו כח לשחק. הוא בוכה על הבטן, בוכה על הגב ומסכים להיות רק על הידיים. הדבר היחיד שפותר את הבעיה היא מתן ארוחה נוספת (שמזה אני נמנעת) או להרדים אותו שוב לאחר כ 20 דקות. ב - 20 דקות שהוא ער הוא מוכן לשבת עלי ולהסתכל בספר, אני משתדלת להימנע גם מטלוויזיה. האם אני נוהגת נכון כשאני מחזירה אותו לישון? כיצד ניתן להפעיל אותו בזמן זה? הדבר חוזר על עצמו גם בשעות הערב. אודה על עצתכם שלומית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיצד להפעיל את הילד?

הוספת תגובה

• שינה וערות

שירי קאשי
    22/12/2008

הי שלומית,
    בגיל של בנך את צריכה לראות שבאופן יחסי הוא יותר עירני ופעיל. יחד עם זאת יש לקחת בחשבון שעדיין ישנן שעות שינה רבות. גם שעות האוכל הן שעות ערות ולכן צריך להסתכל על סך השעות שהוא ער. תינוקות רבים בגיל זה עדיין לא ישנים שנת בוקר, צהריים וערב באופן ברור וזה עדיין אפשרי ונפוץ שישנן תנומות נוספות במהלך היממה. ציינת כי בבוקר הוא ערני לכשעה וחצי ולכן זה נראה לי סביר כי לאחר שנת הבוקר הוא יהיה ערני לזמן קצר ואז שוב יישן. ממה שכתבת אני מסיקה שיש לו עוד זמן ערות גם בצהריים ובשעות אחרות במהלך היום. בשעות הערות את יכולה לשכב לידו על המזרון, לשיר לו, להניע את גופו (ידיים, רגליים, לגלגל מצד לצד), לרקוד איתו, לתת לו עיסוי. כל פעילות כזו תמשוך את זמן הערות יותר כיוון שיש לו יותר עניין וכן פעילות כזו על המזרון תעזור לו להשאר שם יותר זמן ולבלות פחות זמן על הידיים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו