מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שנת לילהלנה22/12/2008
שלום, התינוקת שלי בת 9 חודשים ועד לפני כשבועיים שנת לילה שלה הייתה סבירה: מ 20:00 עד 7:00 בבוקר הייתה מתעוררת כפעמיים באמצע, אוכלת וחוזרת לישון ללא שום בעייה. אך לפני כשבועיים היא נרדמת בזמן ההנקה (כרגיל), אני שמה אותה במיטה ואז עד 22:00 היא מתעוררת בערך כל 20 דקות בבכי חזק. אני לוקחת אותה לידיים היא ישר נרגעת ונרדמת ושוב אני מחזירה אותה למיטה ושוב אותו המצב (נרגעת, נרדמת וכל 20 דקות מתעוררת). אחרי השעה 20:00 היא נרדמת לכשעה/שעה וחצי ואז עד הבוקר כל שעה/שעה וחצי מתעוררת בבכי חזק. נרגעת ישר בידיים (לפעמים אוכלת ולפעמים לא) ונרדמת שוב (ולפעמים כשמניחים אותה במיטה מייד אבל מייד מתעוררת בבכי חזק, אז אני לוקחת אותה שוב לידיים ושוב היא נרגעת ומיד נרדמת). שאלתי היא האם יש אפשרות לדעת ממה נובע השינוי המשמעותי הנ"ל בשנת השינה שלה? ולמה בידיים היא מייד נרגעת? זה אומר שהיא בוכה לא כי כואב לה משהו? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללנה
דבי גרוס דולב22/12/2008הי לנה
שינויים שכאלה הם די שכיחים בקרב תינוקות אבל אפשר רק להניח למה זה קורה.
לפעמים זה קורה כהקדמה לשיניים, אולי חלומות ויכול להיות שזה קשור לחרדת הנטישה שמתחילה בגיל זה. כל אלה רק הנחות ולא נוכל לדעת בדיוק למה זה קורה.
בנתיים כל שניתן לעשות הוא לתת לה את הרגיעה לה היא זקוקה, לקחת אותה לידיים כשזה קורה, לנחם, להרגיע ולהחזיר למיטה. בידיים היא מייד נרגעת כי זה המקום הכי בטוח ומוכר עבורה והיא הרי מתעוררת החוסר שקט, בידיים היא מקבלת את השקט לו היא זקוקה.
המצבים האלה מוכרים והם גם חולפים .
מקווה שתעברו את התקופה הזו במהרה,
בברכה
דבי גרוס ודלב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)