בן 10 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 10 חודשים
    גלי
    28/12/2008

שלום, בני בן 10 חודשים. מגיל 4 חודשים ישן לילה רצוף (11 שעות). הוא לרוב גם היה נרדם בעצמו ע"י מציצת אצבע. בשבוע האחרון מתעורר באמצע הלילה בצרחות , נרגע כאשר מרימים אותו אך לא מניח לנו להניח אותו חזרה במיטה, בוכה בהיסטריה וזה יכול להימשך גם שעה. במהלך היום גם הולך לישון ומתעורר אחרי 40 דקות (כאשר פעם היה ישן שעתיים בצהריים) בבכי ולא ניתן להוריד אותו מהידיים. בנוסף הוא התחיל להיות מאוד "עצבני" ובוכה מאוד בקלות- אם נעלמים לו מטווח הראיה או אם לוקחים לו צעצוע. רציתי לשאול כמה שאלות- 1. האם הצרחות בלילה יכולות לנבוע משיניים שיוצאות? יוצאת לו כרגע שן רביעית ואני לא זוכרת שכך היה עם הקודמים? 2. אני עומדת ליד המיטה שלו כשהוא מתחיל לבכות בלי שהוא יראה ואני רואה אותו מנסה להירדם וכשלא מצליח דופק את הראש שלו במזרון בעצבים, גם כשאני מרימה אותו הוא מעין "מגרד" את האף ביד שלי ואז מתחיל להטיח את הראש שלו בי. מה זה אומר זה מאוד מדאיג אותי. 3. זה בסדר שהוא בוכה כשנעלמים לו וצריך להרגיל אותו להיות לבד או שזה לא הזמן כרגע ועדיף לתת לו את הביטחון שיש תמיד מישהו איתו? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 10 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה למאיה

דבי גרוס דולב
    28/12/2008

הי מאיה
    גיל 10 חודשים הוא הגיל הקלאסי בו מתחילות חרדות למיניהן, בעיקר חרדות נטישה וחרדות זרים, יכול היות שזה מה שבנך עובר כרגע ומשפיע על לילותיו. זה יכול להיות גם משיניים אבל לא נדע בבטחון ממה זה בדיוק.
    עליכם לגלות סבלנות רבה אבל יחד אם זאת לא לוותר על ההרגלים והעקרונות שלכם. להרים אותו מהמיטה ולהרגיע אותו אבל להחזיר אותו לשם כדי שלא יסגל הרגלים חדשים שאינם מקובלים עליכם.
    עליכם לזכור שהדבר כנראה נובע מקושי ולא מהתנהגות נרכשת חדשה.
    את ההתנהלות מולו יש לעשות בשילוב של המשך חשיפה לדברים שקשה לו איתם לבין הקשבה ורגישות לקושי שלו, אני יודעת שזה קשה אבל אין לי פתרון פלא אחר, זו תקופה וזה יעבור בסופו של דבר. אם שאר ההתנהגויות יחריפו (כי בנתיים גם הן נורמליות) או יפגעו בו שקלו התיעצות עם איש מקצוע מתאים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו