על הידיים-פינוק?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• על הידיים-פינוק?
    שירלי
    29/12/2008

שלום, אני יודעת שבחודשים הראשונים כשהתינוק על הידיים זה לא פינוק אלא צורך לחום ואהבה. השאלה היא מתי זה כבר הופך להרגל ופינוק? ועוד שאלה- התינוק שלי בן 4 ח' ומוכן לשחק לבד מבלי לראות אותי כ- 10 ד' בלבד. בדר"כ לא יותר ואז מתחיל ליבב ונרגע רק כשרואה אותי (אפילו לא על הידיים). זה תקין? כמה זמן בגילו כבר אמורים "לשחק" לבד? אודה לתשובתכם, ויישר כח על הפורום!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    על הידיים-פינוק?

הוספת תגובה

• תגובה לש ז

דבי גרוס דולב
    29/12/2008

שלום לך
    אין נכון ולא נכון בעניין החזקה על הידיים ו"פינוק יתר". זה לגמרי עניין של השקפת עולם ותפיסת גידול הילדים. אני מאמינה בהרבה החזקה על הידיים ומענה על צרכים בגיל זה. כשהתינוק מתחיל להיות תנועתי יותר אפשר, בהדרגה, להרגיל להיות קצת פחות עליכם.
    זה בסדר שבנך צריך את נוכחותך לאחר כמה דקות לבדו אבל במקביל את יכולה לנסות להגדיל את פרקי הזמן האלה ע"י זה שתגשי אליו אבל לא מייד, שתתני לו קצת לקטר לבדו ואז לגשת אליו,
    נסי לגשת אליו, ללטף ומייד לחזור ולהתרחק,
    נסי להרגיע אותו מרחוק ע"י שימוש בקול רם ועוצמתי. לאט לאט הוא יתרגל להיות יותר לבדו.
    המשחק לבד הוא לא רק עניין של הרגל אלא גם אופי וטמפרמנט, ישנם תינוקות שנזקקים יותר לחברה ויש את אלו שפחות, תני לו את הזמן וגם זה יגיע.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו