מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הירדמות לשנת לילהיעלי03/01/2009
שלום ותודה על העזרה בתי בת 3 חודשים, בסה"כ משחקת יפה ביום וישנה מצוין בלילה, אך יש לנו בעיה במעבר בין השניים. היא מתעוררת בסביבות 07:00 - 08:00, נרדמת עד פעמיים במשך היום לתנומה קצרה של בין 10 דקות לחצי שעה. עד שמגיע הערב נראה לי שהיא מאוד עייפה אבל לא 'רוצה' לישון או לא מצליחה להירדם. בסביבות 18:00-19:30, אני נותנת לה לאכול, מקלחת אותה ומרגיעה אותה בחדר חשוך ושקט. כשנראה שהיא על סף הירדמות אני מניחה אותה במיטה וממשיכה לטפוח עליה או ללטף. אחרי כמה דקות היא עדיין רדומה ואני יוצאת מהחדר. בין 5 ל-15 דקות אח"כ היא מתחילה בצווחות אימה שנפסקות יחסית מהר, כשמרימים אותה. ואז שוב - אני מרגיעה אותה ומנסה לשים במיטה - וחוזר חלילה שוב ושוב ושוב. יש לציין שאני בינתיים מאוד מקפידה לא להשתמש במנשא/נדנוד בעגלה/לשים אותה במיטה שלנו וכל מיני טריקים למיניהם, ואני מרגיעה אותה בידיים בלבד או ע"י כך שהיא עלי ואני מתנדנדת בכסא נדנדה. התהליך כולו נמשך לפחות שעה ובד"כ מסתיים בכך שכבר עובר מספיק זמן מההאכלה הקודמת שלה ואז היא יונקת שוב ונרדמת על הציצי, מה שדווקא אני מנסה למנוע... אשמח לקבל עצות כיצד לשפר את תהליך ההרדמה באופן כללי, ובפרט- איך אדע אם זו שעה שבה 'נוח' לה ללכת לישון, האם אפשר לגרום לה לישון בצהריים, והאם באמת שימוש במנשא וכו' ייצור אצלה תלות או שבכל זאת ניתן להיעזר בהם. שוב - תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הירדמות לשנת לילה
שירי קאשי04/01/2009הי טל,
ההרדמות לשנת לילה אצל כל תינוק יכולה להיות בשעה אחרת. ייתכן ששעה זו בשבילה היא עדיין מוקדמת ועדיף למשוך איתה עוד זמן מה בפעילות ולהרדימה לשנת הלילה רק לאחר הארוחה הבאה. זה הכל עניין של אינטואיציה שלך ונסיון ותהייה. רק את יכולה לנסות לחוש האם היא באמת עייפה כבר או שעדיין לא. בכל מקרה בגילה את יכולה עדיין להעזר באמצעים שונים על מנת לעזור לה להרדם. מה שחשוב הוא להקפיד על כך שככל שהיא רגועה יותר להפחית את עוצמות התנועה בכדי שלא תתרגל להרדם מתוך תנועה גדולה אלא מתוך משהוא עדין ומינורי וכך בהדרגה גם תלמד להרדם בכוחות עצמה. אם נוח לך להרדימה עליך בכסא בעיני זו דרך נפלאה למתן תחושת בטחון ואין צורך בדרכים אחרות אלא אם כן זה כבר לא מתאים לך.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)