תפיסת חפצים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפיסת חפצים
    אורית
    05/01/2009

הקטנה שלי בת כמעט 5 חודשים. עד כה הרביתי להשכיב אותה באוניברסיטה וחשבתי שהיא תופסת יפה חפצים. היא כנראה נתקלת בהם עם דחיפה ואז מצליחה לתפוס כרפלקס? כיוון שלאחרונה אני מרשרשת לה עם חפץ ומחכה שהיא תתפוס אותו אבל אני רואה שהיא רוצה ולא ממש מצליחה לשלוח את היד בקלות לחפץ.. משהו תקוע שם בתהליך. מלבד לשכיבה על הבטן, מה עוד ניתן לעשות כדי לעודד תפיסת חפצים בקלות? שאלה נוספת, התהפכויות קרו אצלה בשלב מוקדם, אבל פסקו לחלוטין. כנראה שקרה מכובד ראש וכו', כי עכשיו היא אינה מתהפכת בכלל. התחלנו בסדנה לליווי התפתחותי ואני מנסה עכשיו לעשות לה תרגילים לעידוד ההתפתחות. האם יש לה עיכוב בהתפתחות? אמורים כבר להתהפך חופשי לשני הכיוונים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפיסת חפצים

הוספת תגובה

• תגובה למיטל

דבי גרוס דולב
    06/01/2009

הי מיטל
    יש לבדוק האם הקושי לתפוס חפצים קשור לזקיפת יתר של הגב ועכב כך קושי להביא ידיים אל קו האמצע או סיבה אחרת.
    לגבי ההתהפכויות- בגיל 6 חודשים אנחנו מתחילים להתיחס אל אי התהפכות כאיחור.
    אני מקצרת בתשובתי מכיוון שאת נמצאת בסדנא לליווי התפתחותי אשר עוסקת באותה תפיסה ובאותן שאלות בהן אנו עוסקות פה. אני ממליצה לפנות אל המדריכה שלכם בסדנא ולבקש התיחסות אישית ואבחון של ביתך ובמקביל לקבל ממנה תרגילים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו