עקשן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקשן
    מורן
    06/01/2009

בני בן שנה וחודשיים והוא ברוך השם ילד שמח וטוב לב. אך שמגיע מצב שהוא רוצה משהו ואנחנו לא מרשים לו לדוגמא לגעת בחוטי חשמל או דברים מסוכנים אחרים הוא צורח ומתמתח מעצבים ואז מתחיל לבכות כאילו סוף העולפם הגיע רציתי לדעת אם זה בכלל הגיוני שהוא לוקח כ"כ קשה את העניין שאנו לא מרשים לו דברים מסויימים ובנוסף רציתי לשאול כיצד להתמודד עם זה?? אני לא רוצה שהוא יכעס אבל מצד שני אני לא רוצה שהוא יסתכן וגם שידע שיש דברים שאסור לעשות איך מלמדים??? בהרבה הסברים??? עם הרמת טון קלה כדיי שידע שכועסים ??? איך???? אני לא רוצה לגרום למשהו לא טוב כי הןא ממש כועס מתעצבן וצורח תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקשן

הוספת תגובה

• תגובה למורן

דבי גרוס דולב
    06/01/2009

הי מורן
    אין ספק שלגבי דברים ועקרונות מסוימים עלינו להיות נחושים והחלטיים מול ילדנו, ישנם דברים ,כמו נגיעה בחוטי חשמל שלא באים בחשבון. זה שבנך לוקח את תגובותייך קשה קשורות לטמפרמנט שלו וגם לגיל, זה משתנה. זה עדיין לא צריך לשנות את התגובה שלך ואת עוצמתה ואת נוהגת נכון.
    זה לא נורא כ"כ שילד כועס, אפשר גם לחבק בעת הכעס ועדיין להיות בעמדה שלכם, ילד בגיל זה בודק גבולות וגם צריך אותם אז אל תוותרי על גבולות.
    מלמדים גם בהסברים ואם לא הולך אפשר גם להרים מעט את הקול או להרחיק את הילד ממוקד הבעיה. אם את עדיין מרגישה לא בטוחה את יכולה לפנות לפסיכולוג התפתחותי על מנת לקבל תשובה מקצועית.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו