אני קצת מודאגת, האם ההתפתחות תקינה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני קצת מודאגת, האם ההתפתחות תקינה?
    אורית
    17/01/2009

בתי בת 5 חודשים. יש לה גם ריפלוקס אם זה משנה, הטיפול היחיד הוא זה שהעברתי אותה עכשיו לאכול קורנפלור עם התחליף בהמלצת הרופא. מה שמטריד אותי הוא שאמנם אינה עדיין בת חצי שנה, אבל למרות שאני מנסה לערסל הרבה, להקפיץ את האגן, לכופף רגליים אל הראש.. עדיין היא מאבדת סבלנות משכיבה על הבטן לא פעם. בנוסף אם אני מנסה לעשות לה תרגילי ג'ודו היא ממש מתעצבנת ומקשיתה את הגב במטרה לחזור לשכיבה על הגב. אני מרימה גם את האגן שלה עלי ועושה קולות ונוגעת בבית החזה, זה גורם לה לחייך אבל לא משפר את המצב. היא התהפכה מהבטן אל הגב, לא מצליחה תמיד גם כשרוצה (פעם ב..זה פתאום מצליח), גם עם גירויים זה לא כזה הולך. מהגב לבטן היא ממש ממש מתקשה, המקסימום זה להתגלגל לשניה הצידה ולחזור חזרה לגב. בימים האחרונים כשהיא על הבטן (ברגעים שיש לה סבלנות) היא זוחלת סביב עצמה (במקום), ממש סיבוב שלם של 360 מעלות. האם זה סימן חיובי לתחילת זחילה? או שזה לא טוב כי עדיין לא התהפכה למהגב לבטן? איך אני יכולה לעוד איתה על תרגילים של היפוך אם היא מתנגדת לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לליאל

דבי גרוס דולב
    17/01/2009

הי ליאל
    לפעמים תרגול כללי, כזה שלא נעשה לאחר אבחון , לא מספיק. התרגילים שעשית עם ביתך הם חלקית התרגילים שיש לעשות בבעיה של הקשתת יתר אבל לפעמים הבעיה דורשת התיחסות יותר מעמיקה ואבחון מדויק. לכן אני ממליצה לשקול פנייה למדריכה אשר תראה לך בדיוק איך עושים את התרגילים ותציע אפשרויות נוספות לתרגול.
    לגבי סימני זחילה- יתכן והסיבוב סביב ציר הוא סימן ראשון לטרום זחילה אבל חשוב מאוד ,עבור תינוק, להתהפך לפני שהוא מתחיל לזחול ולא לדלג על שלבים בהתפתחות, הדבר עלול לצוץ בהמשך ההתפתחות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו