הליכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליכה
    קרן
    20/01/2009

שלום! יש לי ילד מקסים בן שנה ושלושה חודשיים. הוא עושה את כל מה שבני גילו עושים פרט לעובדה שהוא אינו הולך. חשוב לי לציין שהוא כבר עומד לבד בערך חודש וכאשר אנחנו מבקשים ממנו לבוא אלינו הוא יורד בחזרה לזחילה ובא אלינו בזחילה. דבר נוסף הוא שהוא כן הולך עם חפצים כגון: כסא, בימבה, הליכון אבל כאשר הוא עומד ואני נותנת לו יד ללכת ביחד הוא אינו מוכן ומיד מתיישב. האם זה בסדר שהוא עדיין לא הולך וכיצד אני יכולה לעזור לו להתחיל ללכת? אשמח לקבל תשובה. תודה מראש קרן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• הליכה

שירי קאשי
    21/01/2009

הי קרן,
    זה עדיין לא נחשב איחור אך בגיל זה לרוב חוסר התפתחות הליכה מעידה על קושי מסויים.
    לצורך פיתוח הליכה עצמאית חשובה מערכת שיווי משקל מפותחת אך לא פחות חשובה היכולת לשלוט בהתיישבות מעמידה וכמובן לא פחות חשוב גם בטחון. לצורך שיפור יכולת ההליכה אני ממליצה לתרגל:
    1. שיווי משקל - על ידי תנועה במרחב, נדנדה, בישיבה על כדור פיזיו תנועה לכל הכיוונים. להושיב על מזרון ולתת למזרון משיכות קלות שמוציאות מעט משיווי משקל וכו'. הכל מתוך משחק והנאה.
    2. כיפוף ויישור של הרגליים - בזמן העמידה ליד רהיט, להגיש צעצוע או בועת סבון ליד אחת מלמטה. התרגיל נועד ללמד לנתק יד אחת, לעשות רוטציה של האגן ולכופף ברכיים על מנת להגיע לבועה. אתו הדבר לעשות גם ליד שנייה. באופן דומה לאחר שיש כיפוף (לא ישיבה מלאה) להגיש בועה מלמעלה כדי לתרגל את ההתרוממות לעמידה מתנוחה זו. השיפור בשיווי המשקל והשליטה בכפיפה והתרוממות ללא נפילה ישפרו רבות גם את הבטחון העצמי שהוא חשוב ביותר לצורך התקדמות להליכה עצמאית. וכן הרוטציה של האגן משפרת את התנועתיות הדרושה לשלב זה.
    3. עדיף להמנע מהליכה עם כסא/בימבה/הליכון כיוון שאז הוא הולך עם נטיה של הגוף קדימה ומסתמך על התמיכה של החפץ ולא על השיווי משקל שלו עצמהו זו הסיבה שכשנותנים לו יד הוא יותר מפחד. כשאת מוליכה אותו, הוליכי עם תמיכה כשהוא אוחזבתחילה בשתי ידיים, אח"כ רק יד אחת ולבסוף רק באצבעך, הקפידי לתת לו את התמיכה קרוב לאגן שלו ולא מגבוה. ברגע שהתמיכה נמוכה וקרובה לגופו, הרי שהוא חייב לייצב עצמו טוב יותר באופן עצמאי, וזה יעזור לשפר את יכולתו וגם את בטחונו לקראת הליכה עצמאית.
    4. בנוסף את יכולה לשים לו שני חפצים קרובים כך שהוא יוכל לעבור בינהם תחילה על ידי הושטת יד (בזמן זה גם נבנה הבטחון שהיא יכול לעזוב את התמיכה וללכת לבד) ולאט לאט מרחיקים כך שהוא יעשה צעד לבד בכדי לעבור מאחד לשני.
    5. תרגיל לאבות (אבל גם אמהות יכולות): להושיב אותו על הכתפיים, לאחוז באגן ולרקוד. מידי פעם לעצור ולהטות את הגוף מעט קדימה, אחורה ולצדדים. הטיית הגוף שלנו תביא אותו לתרגול של מערכת שיווי המשקל וכן תעזור לפתח את התנועתיות הנחוצה לשמירה על איזון.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו