לא מוכן להית עם אחרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מוכן להית עם אחרים
    רונית
    25/01/2009

בני בן שבעה וחצי חודשים, מיום היוולדו לא מוכן להיות עם אף אחד (לא עם בעלי, לא עם ילדיי הגדולים בני 15 ו- 12 וגם לא עם הסבא וסבתא) הגענו למצב שאני צמודה אליו 24 שעות ביממה והזמן היחידי שאני בלעדיו הוא 10 דקות שאני מתקלחת והוא עם בעלי, בזמן הזה הוא בוכה וצורח עד כדי כך שגם את המקלחת שלי, הזמן היחידי לעצמי אני עושה מהר על מנת להגיע אליו ולהרגיעו. אני מרגישה שאני מותשת נפשית ופיזית, לפעמים על סף התמוטטות עצבים, אין לי זמן לעצמי וגם לא לשאר בני המשפחה כי גם כשהוא איתי ורוב הזמן רוצה על הידיים, הו מתלונן הרבה ומתבכיין. בתחילת חודש פברואר הוא הולך למעון כי אני צריכה לחזור לעבודה, מצד אחד אני מרוצה מכך שיהיו לי כמה שעות מנוחה ממנו, מצד שני אני חוששת מההתנהגות שלו במעון. מה לעשות? איך להתמודד עם תינוק בן שבעה וחצי חודשים שמנהל לי את החיים? איך להרגיל אותו לאהוב להיות גם עם אחרים? איך להסיר דאגה מליבי בנוגע להתנהגותו במעון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מוכן להית עם אחרים

הוספת תגובה

• תגובה לרונית

דבי גרוס דולב
    25/01/2009

הי רונית
    האם ההיריון והלידה של בנך היו תקינים? האם חווה טראומה? פעמים רבות התחלה מעט קשה של החיים גורמת להתנהגות שתיארת. בכל מקרה מדובר בתופעה שחשוב להיחס אליה ולטפל בה.
    אם בנך לא חווה אף טראומה אז חשוב להמשיך ולחשוף אותו לאנשים נוספים על אף הקושי, חשוב לעשות זאת ברגישות אבל חשוב עוד יותר לא להימנע מכך אלא להרגיל בהדרגתיות, לא להמנע מכך.
    את גם צריכה לשאול את עצמך על המקום שלך בסיפור הזה? האם את חושפת אותו לקשיים שלו או חוששת לפגוע בו ומגוננת מאוד?
    אם נראה לך קשה להתמודד לבד מול קושי זה כדאי אולי לשקול עזרה של איש מקצוע אשר יסתכל על התמונה כולה ויתן אמצעי התמודדות מקצועיים יותר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה ועוד שאלה...

תילתול
    25/01/2009

בעודי מפנימה את מה שכתבת ונכנסת לדכדוך הקטנה הפתיעה את כולנו, היא החלה לזחול על 4 והיא מתקדמת דיי יפה חייבת לציין (ילדה שניה שלי) האם זה משנה משהוא? בנוסף היום היא הצליחה להתיישב לבד פעמיים לכמה שניות ואיבדה שיווי משקל לאחד הצדדים... אני יודעת שבלי לראות את הילדה מאוד קשה לתת דעה אך האם היא מתקדמת לפי השלבים? או באיחור. ילדה בת שמונה חודשים ושבוע שהחלה לזחול על 4 ולשבת??? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דבי גרוס דולב
    25/01/2009

הי,
    מקווה שתתגברי על הדכדוך הקטן ותמצאי את הכוחות להמשיך בהתמודדויות.
    גיל 8 חודשים הוא גיל מצוין להתחיל לזחול על 6. האם תהיה לזה השפעה על הרגישות שלה? קשה לדעת, מקווה שכן.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו