מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משהו נראה לי מוזרמיכל26/01/2009
בני בן 5 חודש עדיין לא התהפך אך כאשר הוא על גבו הוא דוחף עם הרגליים על הרצפה וכך הוא מזיז עצמו על גבו, כאילו זוחל הפוך וכך הוא זז הרבה על השמיכה נשמע נורמלי? אולי זה מסביר משהו לגביי הובדה שאיננו מהתפך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו...
מיכל26/01/2009כשהוא שוכב על הבטן הוא נינוח הוא משחק עם משחקים מושיט ידיים על המרפקים הוא גם מנסה להתהפך ע"י הרמת ישבנו והטייה לצד אחד, אך עדיין לא התהפך וכאשר על גבו הוא מרים רגליים יפה לידיים נוטה עם רגליו לשניי הצדדים ומאוד פעיל מאוד!!! מעט שינה הרבה אושר ופעילות אם זה טלויזיה אם זה כאשר אני מרימה אותו הוא ממש מקפץ עליי כאילו רוקד כאשר שומע מוסיקה כך שעכשיו אולי תוכלו לעזור יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרויטל
דבי גרוס דולב26/01/2009הי רויטל
הקפיצות על הגב הן סימן לזה שבנך משתמש טוב ברגליו, רק שהיינו רוצים לראות אותו עושה זאת כשהוא על הבטן..
קשה להגיד מדוע הוא איננו מתהפך עדיין. הנסיון להרים את הטוסיק הוא דווקא, פעמים רבות , נסיון לזחול ולא להתהפך. הייתי ממליצה לחכות עוד קצת ואם לא תבוא ההתהפכות, לשקול אבחון וללמוד תרגילים שיעזרו לו להתגבר על הקושי.
חייבת הערה קטנה- צפייה בטלוויזיה איננה פעילות והיא לא מאוד מומלצת לתינוקות בני פחות מגיל שנה..
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר...
מיכל26/01/2009הכוונה היתה שהוא מאוד פעיל בין אם זה הוא כל היום משחק צוחק מזיז רגליים וידיים באופן שכל מי שרואה אותו אומר לי שהוא מאוד פעיל גם בטיפת חלב אמרו לי זאת , צודק בקשר לטלויזיה אני מסכימה איתך. השאלה היא יש דבר כזה שהוא מדלג על שלב ההתהפכות ? ומנסה לזחול? מהם השלבים להתהפכות שאדע לזהות מה הוא לא עושה? תודה רבה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך רויטל
דבי גרוס דולב26/01/2009הי רויטל
בלי להכיר את התינוק אינני יכולה לדעת אם הוא ידלג על שלבים בהתפתחות. כמובן שתיאורטית יתכן דילוג על שלב ההתהפכות וקפיצה לזחילה וכמובן שזה לא להמצב האידאלי מפני שכשתינוק עושה זאת, יש לכך סיבה פזיולוגית ומוטורית.
לפני התהפכות מגב לבטן ניתן לראות הנפה של הרגליים למעלה ולצדדים, העברת משקל ושכיבה על הצד ואז חסרה רק הדחיפה הקטנה להיפוך.
והסימנים להתהפכות מבטן לגב הם, כפיפה של הגב, העברת משקל ליד אחת והיפוך.
לפעמים כל הסימנים קיימים אבל עדיין ישנו קושי לסיים את ההיפוך בשל סיבות שונות, אותן קשה לאבחן בלי לראות.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)