משהו נראה לי מוזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משהו נראה לי מוזר
    מיכל
    26/01/2009

בני בן 5 חודש עדיין לא התהפך אך כאשר הוא על גבו הוא דוחף עם הרגליים על הרצפה וכך הוא מזיז עצמו על גבו, כאילו זוחל הפוך וכך הוא זז הרבה על השמיכה נשמע נורמלי? אולי זה מסביר משהו לגביי הובדה שאיננו מהתפך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משהו נראה לי מוזר

הוספת תגובה

• עוד משהו...

מיכל
    26/01/2009

כשהוא שוכב על הבטן הוא נינוח הוא משחק עם משחקים מושיט ידיים על המרפקים הוא גם מנסה להתהפך ע"י הרמת ישבנו והטייה לצד אחד, אך עדיין לא התהפך וכאשר על גבו הוא מרים רגליים יפה לידיים נוטה עם רגליו לשניי הצדדים ומאוד פעיל מאוד!!! מעט שינה הרבה אושר ופעילות אם זה טלויזיה אם זה כאשר אני מרימה אותו הוא ממש מקפץ עליי כאילו רוקד כאשר שומע מוסיקה כך שעכשיו אולי תוכלו לעזור יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרויטל

דבי גרוס דולב
    26/01/2009

הי רויטל
    הקפיצות על הגב הן סימן לזה שבנך משתמש טוב ברגליו, רק שהיינו רוצים לראות אותו עושה זאת כשהוא על הבטן..
    קשה להגיד מדוע הוא איננו מתהפך עדיין. הנסיון להרים את הטוסיק הוא דווקא, פעמים רבות , נסיון לזחול ולא להתהפך. הייתי ממליצה לחכות עוד קצת ואם לא תבוא ההתהפכות, לשקול אבחון וללמוד תרגילים שיעזרו לו להתגבר על הקושי.
    חייבת הערה קטנה- צפייה בטלוויזיה איננה פעילות והיא לא מאוד מומלצת לתינוקות בני פחות מגיל שנה..
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר...

מיכל
    26/01/2009

הכוונה היתה שהוא מאוד פעיל בין אם זה הוא כל היום משחק צוחק מזיז רגליים וידיים באופן שכל מי שרואה אותו אומר לי שהוא מאוד פעיל גם בטיפת חלב אמרו לי זאת , צודק בקשר לטלויזיה אני מסכימה איתך. השאלה היא יש דבר כזה שהוא מדלג על שלב ההתהפכות ? ומנסה לזחול? מהם השלבים להתהפכות שאדע לזהות מה הוא לא עושה? תודה רבה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך רויטל

דבי גרוס דולב
    26/01/2009

הי רויטל
    בלי להכיר את התינוק אינני יכולה לדעת אם הוא ידלג על שלבים בהתפתחות. כמובן שתיאורטית יתכן דילוג על שלב ההתהפכות וקפיצה לזחילה וכמובן שזה לא להמצב האידאלי מפני שכשתינוק עושה זאת, יש לכך סיבה פזיולוגית ומוטורית.
    לפני התהפכות מגב לבטן ניתן לראות הנפה של הרגליים למעלה ולצדדים, העברת משקל ושכיבה על הצד ואז חסרה רק הדחיפה הקטנה להיפוך.
    והסימנים להתהפכות מבטן לגב הם, כפיפה של הגב, העברת משקל ליד אחת והיפוך.
    לפעמים כל הסימנים קיימים אבל עדיין ישנו קושי לסיים את ההיפוך בשל סיבות שונות, אותן קשה לאבחן בלי לראות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו