ישיבה על הברכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ישיבה על הברכיים
    ליהי
    27/01/2009

שלום, בני בן 8.5 חודשים בגיל 5 חודשים זחל על הגחון בגיל 6 חודשים התחיל לזחול על 6. בגיל 7 חודשים נעמד על הברכיים. כיום הוא עומד ויושב על הברכיים, ברגליים פסוקות, זקוף ויציב, משחק, מוחא כפיים תוך כדי. בגיל 6 חודשים נראה היה שהוא עושה צעדים לקראת ישיבה על התחת אך מאז שהתיישב על הברכיים הפסיק, ולא נראה שהוא מתישהוא ייתישב על התחת. מידי פעם הוא נעמד אבל עדיין לא באופן קבוע ובצורה יציבה. אני מושיבה אותו ברגליים משוכלות מידי פעם, הוא נשאר כך חצי דקה לכל היותר ועובר ל-6. הוא זוחל בזריזות בכל הבית. האם יש סיבה לדאגה? האם כדאי לקחת אותו למדריכה התפתחותית (או שיש תרגילים שאוכל לעשות לו לבד בבית). אני תוהה אם כדאי לעשות צעד כלשהו לפני שהעמידה תתבסס ואז עוד פחות ירצה לשבת ויהיה לו קל יותר לחזור לברכיים. הסיבה שזה מפריע (להורים....לתינוק זה לא מפריע כלל) היא בעצם רק בגלל האכילה. הוא כבר אוכל מוצקים אבל אנחנו לא מושיבים אותו בכסא אוכל. אולי זה מוטעה בכלל לנסות לכוון אותו וצריך לתת לו להתפתח בקצב שלו. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה על הברכיים

הוספת תגובה

• תגובה לליהי

דבי גרוס דולב
    27/01/2009

הי ליהי
    תינוק אכן אמור לשבת בד"כ על הטוסיק. אם יש שילוב בין שני סוגי הישיבה זה בסדר אבל אם תינוק איננו יושב כלל על הטוסיק זה עלול להצביע על קושי מסוים ועלול גם לפגוע בברכיים.
    תחילה צריך לזהות את מקור הקושי והסיבה לזה ,לכן אני ממליצה לשקול אבחון וקבלת תרגילים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו