התהפכויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התהפכויות
    ענת. ש
    03/02/2009

היי הבת שלי בת חמישה חודשים ועדיין לא מראה סימני התהפכות. יש לציין כי היא סובלת מריפלוקס וכתוצאה מכך נמצאת הרבה על הטרמפולינה וכאשר היא שוכבת על הגב אנחנו שמים לה כרית קטנה על מנת שבית החזה יהיה יותר גבוהה מהבטן (בהמלצת הגסטרולוג המטפל בה). ידוע לי שתנוחות אלה מפתחים את שרירי הבטן יתר על המידה ורואים זאת על ידי כך שהיא מנסה לשבת דרך הבטן. כמו כן כאשר משכיבים אותה על הבטן היא מתקדמת יפה מאוד וכבר מרימה את הראש גבוהה ויציב מגיל שלושה חודשים. בנוסף היא נמצאת הרבה על כדור פיזיו ואנחנו מבצעים איתה תרגילים שנאמרו בפורום (גמישות גב וכדומה..). שאלתי היא כיצד אנחנו יכולים לעזור לה יותר על מנת לעודד התהפכויות? אילו תרגילים נוספים יש לעשות? תודה מראש ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התהפכויות

הוספת תגובה

• תגובה לענת

דבי גרוס דולב
    03/02/2009

הי ענת
    התנוחות הבן אתם מסייעים לה בהתמודדות עם הריפלוקס אכן עלולות להוות מעט בעיתיות מול ההתהפתחות המטורית אבל אין ברירה וצריך לראות האם קיימים הסימנים להתהפכות, אם לא אולי תצטרכו יעוץ רציני יותר מאשא דרך פורמט זה,
    האם בעת שכיבה על הבטן יודעת ביתך גם להניח את הראש? הידדים בקו האמצע או "בורחות" לאווירון? האם בעת שכיבה על הגב הוא מרימה את רגליה? מביאה עצמה לשכיבה על הצד? שוכבת בנינוחת על הבטן? מעבירה משקל מיד ליד?
    מצטערת על כמות השאלות, העניין הוא שאם אין סימנים ראשונים של התהפכות קשה יהיה לתת תרגילים ככה ויהיה צורך באבחון. עני על שאלותי ואמשיך בהתיחסותי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

ענת. ש
    04/02/2009

בוקר טוב ותודה על התגובה המהירה תשובות לשאלות: בתי (עמית) מניחה את הראש כאשר שוכבת על הבטן אך לרוב קוראת לעזרה, ידיה בורחות לאווירון ולא כל כך מעבירה את משקלה מצד לצד כמו כן היא לא כל כך שקטה על הבטן אך יש פעמים בהם היא משחקת יפה. הילדה מאוד סקרנית!! בשכיבה על הגב היא מרימה יפה את רגליה (בעקבות גליל מתנפח) אך מביאה רק את הראש לצד ולא את כל הגוף. בשבועים האחרונים בעקבות שיפור של הריפלוקס ויותר שעות בהם היא ערה, התחלתי יותר לשים אותה על הגב בלי כרית ובכלל היא יותר על הרצפה. יש לי מגוון רחב של תרגילים שאני יכולה לעשות איתה כעת אך איני רוצה ליצור אצלה עומס יתר ובלבול. שאלתי היא באילו תרגילים להתמקד יותר? האם לעבוד איתה בשלב הראשוני רק על התהפכות מהבטן לגב? כיצד לנצל יותר את כדור הפיזיו? תודה מראש ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ענת

דבי גרוס דולב
    04/02/2009

הי ענת
    מכיוון שלביתך יש עדיין קשיים בשכיבה על הבטן וכן חסרים סימני התהפכויות, לא אוכל לתת לך תרגילים מפני שבמקרים כאלה יש לעבוד עבודה יסודית יותר. לסייע בשכיבה על הבטן, ללמד להביא ידיים לקו האמצע כדי למנוע אווירון וללמד שכיבה על הצד.
    לתת תרגילים לעידוד התהפכות בלי לקבל את הבסיס נראה לי מעט חסר טעם ולא מקצועי. יתכן שעכשיו, כשהיא מבלה יותר על הבטן, תשיג ביתך את הפער, אבל אם לא אני ממליצה לשקול אבחון מעט יותר עמוק ותירגול תרגילים פשוטים ויסיעו לביתך כנגד הזמן שלא שהתה מספיק על הבטן וכדי ללמד את גופה את התנאים להתהפכויות ולהתפתחות מוטורית טובה ונעימה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט- אבחונים ושיעורים פרטים
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו