מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ישיבה דרך הבטן בגיל 8 חודשיםכלוש06/02/2009
שלום, בני בן כמעט שמונה חודשים. מתהפך יפה בטן-גב וגב-בטן, מסתובב סביב ציר, זוחל גחון, עולה על שש ומתנדנד ןמדי פעם לוקח צעד, נופל וממשיך על הגחון. הוא עלה על שש לפני שזחל גחון...כבר כמעט חודשיים שהוא מתנדנד מנסה לשבת דרך עמידה על שש אך תמיד מוריד את היד למרפק ומשלים עם היפוך. לאחרונה התחיל להתיישב דרך שריר הבטן כאשר נמצא בזוית מסויימת (סל-קל, טיולון, השענות על כרית) בטיולון הוא נמצא די הרבה, אם אני מנסה להוריד את הזוית (יותר למצב שכיבה) זה נראה כאילו הוא פשוט מתאמץ יותר לעלות וזה לא עושה את הפעולה של "דיכוי ניסיון ישיבה", לעומת זאת אם אני מעלה את הזוית (יותר לכיוון ישיבה) אז הוא פחות מנסה להתיישב דרך הבטן ונשען. שאלה 1) מה לעשות עם הטיולון? הוא ממש אוהב להיות בחוץ והוא נמצא הרבה זמן בטיולון (משהו כמו פעמיים ביום שעה) שאלה 2) כמה זה קריטי בשלב הזה להמשיך לנסות למנוע התיישבות כשהיא מגיעה מהבטן? כי נראה שהוא בכל מקרה כמעט שם שאלה 3) איך לעודד התיישבות דרך עמידה על שש שאלה 4) אחרי שהוא כבר יתיישב דרך עמידה על שש - זה בסדר שהוא גם יתיישב דרך שרירי הבטן? תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לכלוש
דבי גרוס דולב06/02/2009הי כלוש
מצד אחד בנך מתפתחת טוב ומהר ומצד שני חסר אלמנט בהתפתחות הזו. ישנו קושי בהתישבות וישנם נסיונות להתרוממות דרך שרירי הבטן, קשיים אלה יכולים להצביע על זקיפת יתר בגב או מתח שרירים גבוה. קשה לי להגיד מה בדיוק. קשה יהיה כרגע לגרום לבנך לחזור למצב שכיבה בעגלה או למנוע ממנו לגמרי עלייה דרך הבטן אבל חשוב לנסות ולמנוע את זה ככל הניתן- לא להשתמש בטרמפולינה, לא להושיב אותו עליכם, לא להשעין אותו על כרית ולבצע איתו הרבה תרגילי התעגלות- הרמת רגליים לכיוון הראש בעת שכיבה על הבטן, הרבה.
מכיוון שהוא כבר מבצע נסיונות להתישבות אני מקווה שזה לא מאוד קריטי השיבוש שלו, אבל עדיין ממליצה למנוע זאת ממנו ולתרגל התעגלויות של הגב.
כדי ללמדו התישבות דרך עמידת 6:
1. בעת עמידת 6, לרכות מאחוריו, לאחוז בישבנו ולהטות אותו באלכסונים לכיוון הרצפה עד שהטוסיק יגיע לרצפה.
2. להושיב אותו ישיבה משוכלת , להחזיק את רגליו שם ולעודד אותו לירידה על 6.
תמיד יהיה זה שיבוש להתישב דרך שרירי הבטן ותמיד כדאי לנסות למנוע זאת.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - עוד שאלה...
כלוש06/02/2009מה הכוונה בדיוק בזקיפת יתר בגב? אני אוסיף שבני יכול להיות המון זמן על הבטן (אפילו מעדיף להיות על הבטן מאשר על הגב) כשהוא כבר כן על הגב אז הוא תופס את הרגליים ומכניס לפה, ועל הידיים שלנו, כשהוא במצב רוח מתאים (קצת עייף), הוא מוכן להיות מעורסל - האם דברים אלה מתאימים לבעית זקיפת יתר בגב? ושוב לגבי שאלת הטיולון, איזה זוית כדאי לשים אותו? יותר קרוב לישיבה כדי שלא ינסה להתרומם או 45 מעלות? תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי08/02/2009הי,
זקיפות היתר היא מצב בו הגב נמצא במצב זקוף מידי ורוב הזמן. במצב זה שרירי הגב מקוצרים כיוון שחסרה להם ההתארכות שמגיעה מהתנועה ההפוכה של כיפוף. ממה שתארת לא בטוח שבנך סובל מזקיפות כיוןן שהוא בקלות יחסית עושה גם את הפעולה ההפוכה אך עדיין כדאי לדאוג להתעגלות יזומה של הגב על ידי תרגילים וזאת על מנת לשחרר מעט את השרירים הללו בשל המעמסה הרבה שנופלת עליהם בנסיונות להתישב מהבטן. ההתישבות דרך שרירי הבטן לא מומלצת גם כיוון שהיא יכולה לעכב את דרך ההתישבות הרגילה (שאצלכם היא כבר קרובה מאוד) וגם בשל העומס הרב שהיא מפעילה על שרירי הגב והבטן. אני יודעת שבגיל זה כבר מאוד קשה למנוע מהילד לעשות זאת ולכן צריך פשוט להמעיט (עד כמה שניתן) בשהיה במשטחים מוטים. כמובן שלא ניתן להמנע לחלוטין. במקביל יש לתרגל את הישיבה העצמאית על פי התרגילים שקיבלתם. לגבי הישיבה בעגלה ניתן לתת לו לשבת מעט זקוף יותר (אם זו הדרך היחידה בה הוא לא מתרומם) אך להמעיט בישיבה מסוג זה ולעשותה לפרקי זמן קצובים. אפשר את הטיול בעגלה לקצר ולעצור בגינה, לפרוס שמיכה על הדשא עם צעצועים וכך לקצר את זמן השהיה בעגלה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות בנושא - שאלה נוספת
כלוש09/02/2009שוב שלום, ותודה על התשובות ביומיים-שלושה האחרונים בני למד "לטפס" ולהעמד על הברכיים - מושך את עצמו על דופן המיטה , מתרומם על חפצים גדולים, על הרגליים שלנו...ומבסוט לאללה... בכל אופן, כשהוא על הברכיים (לפעמים נעמד על הברכיים ולפעמים יושב עם הטוסיק על הברכיים) לפעמים הוא מנתק יד אחת, ולפעמים עובר לישיבה על הטוסיק ע"י לקיחת הטוסיק הצידה, נשאר עם יד אחת על החפץ שטיפס עליו ולפעמים עוזב, ממשיך לשבת כמה שניות בדר"כויוצא מהישיבה חזרה לשש, או נופל קדימה. האם זוהי התפתחות תקינה? האם לעודד את זה? שוב תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דבי גרוס דולב09/02/2009הי כלוש
מה שאת מתארת די מאשר את נסיון האבחנה שלי, בגלל שקשה לבנך לשבת איך שהוא אמור לשבת ,הוא מפצה ע"י התישבות העוברת דרך עמידה.
כמו שכתבתי, התישבות מאורגנת מתרחשת דרך הטיית הטוסיק לאחור מעמידת 6. בגלל שלבנך יש אולי (רק אולי כי אינני מכירה אותו..) זקיפת יתר או מתח יתר ,קל לו יותר לממש זקיפה זו וכך להתישב מאשר להתישב דרך כפיפת הגב. ממליצה בחום רב יותר לתרגל את התרגילים שהצעתי בתכתובת הראשונה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי התרגילים
כלוש09/02/2009שוב תודה. לגבי התרגילים, לגבי התעגלות הגב - סבבה, אני אעבוד על זה... לגבי התרגילים האחרים: לגבי התרגיל הראשון כשהוא בעמידת 6, הוא לא כל כך נותן להטות את ישבנו באלכסונים, הוא ממש מפעיל לחץ נגדי, או מתנדנד יותר חזק לגבי התרגיל השני - רשמת להושיב אותו בישיבה משוכלת - ממש להושיב אותו? זה כבר מותר בשלב הזה? שוב ממש תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילים
שירי קאשי12/02/2009הי,
הושבה לצורך התרגול היא מותרת. כמובן שזה לזמן קצוב של התרגיל. בדרך זו התינוק לומד מיומנויות מוטוריות שחסרות לו ולכן זה חשוב. עם סיום התרגיל להחזיר לשכיבה. באופן כללי אם את נתקלת בקושי לתרגל לבד אני מייעצת להעזר במדריכה על מנת לקבל הכוונה מדוייקת יותר ומותאמת לתגובות התינוק הפרטי שלך. בכל מצב שבו הוא מתנגד את יכולה על ידי טפיחות להביא לשחרור השריר המוחזק.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובות, אני לומדת מהם המון
כוכי12/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)