מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא שולח ידייםרויטל06/02/2009
שלום, בני בן 8 חודשים. הוא זוחל, מתיישב, נעמד על ברכיו ורוקד, מכניס צעצועים לפיו, לוחץ על צעצועים שמשמיעים קולות. כשהוא זוחל אל שולחן הטלוויזיה הוא נאחז בשולחן ומרים את ידיו מעלה לכיוון הטלוויזיה. הבעיה היא שכשאני שולחת אליו ידיים ואומרת לו לבוא אלי, הוא לא מצליח להרים את ידיו. לפעמים הוא נהיה מתוסכל מכך ומתחיל לבכות. האם זה מעיד על משהו? האם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרויטל
דבי גרוס דולב07/02/2009הי רויטל
לא ממש הבנתי, האם ממש פיזית בנך לא מצליח להביא ידיים לקו האמצע? כי זחילה דורשת הבאת ידיים לאמצע וכן משחק בצעצועים שציינת. האם את מרגישה שהדבר נובע מחוסר יכול להביא את הידיים קדימה או להרים אותן? אשמל לקבל קצת יותר פרטים.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההושטת ידיים
רויטל08/02/2009הי, הוא אוחז בצעצועים ומעביר אותם מיד ליד, הוא זוחל, הוא עובר מישיבה לזחילה וההיפך. נראה שיש לו שליטה מלאה בידיו. הדבר היחידי שהוא אינו עושה זה להושיט את ידיו אלינו. למשל, כשהוא רוצה לצאת מכסא האוכל, הוא מתפתל עם הגוף ומנסה לפתוח את הרצועות- אך כשאני משחררת אותו מרצועות הכסא ומושיטה את ידיי אליו ואומרת לו בוא אלי, הוא לא מושיט את ידיו, ואף נהיה מתוסכל מכך שהוא לא מצליח. כשאני רוצה להוציא אותו מהלול, אני מושיטה את ידיי אליו, הוא בא למקום שאני נמצאת בו, אך לא מושיט את ידיו אלי. אני מנסה לדרבן אותו להושיט ידיים, אך הוא נהיה מתוסכל מכך. מה שמוזר לי שזה לא ברור לי ממה זה נובע. האם הוא רוצה להושיט ידיו ולא יכול, האם יש דרך ללמד אותו? יש דבר נוסף שהוא עושה כבר מספר חודשים (אני לא יודעת אם זה קשור) הוא פותח וסוגר את האצבעות- ממצב של אגרוף ליד פתוחה ובחזרה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד הבהרה
רויטל08/02/2009הוא מצליח להרים את ידיו ולהגיע לחפצים גבוהים. הוא זוחל רגיל לגמרי, הוא לוחץ על כפתורים של משחקים שמשמיעים צלילים שהוא אוהב, הוא מחזיק חטיף תינוקות ואוכל אותו לבדו, הוא מכוון את ידיו היטב לדברים שהוא רוצה לתפוס. יש לו שליטה מלאה בידיו למעט הושטת ידיים לעברנו. תודה על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרויטל
דבי גרוס דולב08/02/2009הי רויטל
לפי מה שאת מתארת, לא נראה לי שיש לבנך בעיה פיזית להושיט ידיים, הרי כל היכולות האחרות שלו מוכיחות את זה.
יתכן שבשפת הגוף שלו עדיין לא קיימת התנועה המרמזת על בקשה ללקיחה לידיים, הוא עוד לא הבין שכך מבקשים זאת. אני מציעה שבכל פעם שיש ביניכם תקשורת של בקשת ידיים, תושיטי את את ידייך אליו בצורה מוגזמת ומובלטת שוב ושוב על מנת ללמד אותו את הקוד הזה. את יכולה גם להוסיף במילים "אתה רוצה ידיים?" "תושיט אלי ידיים" וכדומה, ממש כמו בלמידת שפה.
מאחלת לך בהצלחה
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)