גירויים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירויים
    מירי
    08/02/2009

שלום רב התינוק שלי בן חודש וחצי. אינני עושה איתו כלום מאחר והוא יושן ואוכל. בטיפת חלב אמרו לי שכן אפשר לעשות משהו עם תינוקות כה קטנים למרות גילם. לצערי בלילות הוא בוכה מכאבי גזים וכאבי בטן ומאוד עירני, נראה לי שאין לו מספיק גירויים ביום יום ובגלל זה הוא לא ישן טוב בלילה כי בעצם כל היום הוא ישן. האם יש בכלל משהו שמשחקים עם הגיל הרך הזה. יש לי מובייל אבל הוא בוכה פחות מדקה שאני שמה אותו ויש גם את הספרי בד האלו שחור לבן ואדום וגם איתם פחות מדקה הוא מחזיק על הבטן. אני התחלתי להוציא אותו בחוץ עם עגלה ממש בשבוע האחרון אבל הוא ישן כל הזמן שאני עם העגלה, האם הוא מרגיש בכלל שאני מוציאה אותו? זה נחשב לגירוי עבורו הנסיעה בעגלה למרות היותו ישן בה? איך מעייפים תינוק בגיל הזה לקראת שינה שקטה? סליחה על אורך השאלות, פשוט אין לי מי שינחה אותי עליהם. תודה מראש מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גירויים

הוספת תגובה

• תגובה למירי

דבי גרוס דולב
    08/02/2009

הי מירי
    תינוקות רבים בגיל זה הופכים בין היום לבין הלילה, כך שאין קשר בין חוסר גידויים לבין אי שינה בלילה. פער זה הולך ומצטמצם עם הזמן. אני חושבת שבגיל זה תינוק צריך בעיקר גירויים חושיים- הרבה מגע, הרבה תנועה, ידיים, לשמוע את קולך, לצאת לטיול גם אם הוא ישן ( החוויה נרשמת), לשהות על הבטן ,על הגב ועל הצדדים. יש להתחשב בעובדה שהוא סובל מגזים לכן כדאי להשכיבו על הבטן בזמן שאיננו סובל מכאבים. אפשר מידי פעם להניח מתחת לאוניברסיטה אבל הכי חשוב לזכור שזוהי תקופה שבה תינוק נהנה הכי הרבה מקירבה לאמא והרגשת בטחון.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו