תינוק בן ארבעה וחצי חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן ארבעה וחצי חודשים
    אימא
    11/02/2009

בני בן ארבעה וחצי חודשים, פעלתן, חייכן וקשקשן. יש לי שתי שאלות: 1. הוא מתהפך בקלות מהגב אל הבטן דווקא, לשני הצדדים אבל לא מהבטן לגב. מחזיק את עצמו יפה על הבטן ומרים ראש וגחון, מושיט יד לחפצים כשהוא על הבטן ומשחק איתם קצת. אפילו לאחרונה עושה חצי סיבוב כשהוא על הבטן וגם קצת מתקדם עם הרגליים. קראתי בפורום שלא ממליצים להושיב תינוק בטיולון שכן זה עלול לפגוע לו בהתפתחות. אנחנו מסתובבים איתן עם טיולון בזווית קהה יחסית, לא של ישיבה. האם הדבר עלול לפגוע בו והאם כדאי לחזור לאמבט של העגלה? 2. בזמן האחרון בני עבר מצווחות וקולות של "אה" ו "או" לקולות עמוקים וגרוניים יותר עם קצת יותר מלמולים. עדיין הוא לא מפיק הרבה צלילים של האותיות המערבות מפגש שפתיים (ב, ו, מ, פ). האם הדבר תקין? האם יש דרך לאמן אותו להפיק אותן? כאשר אני משמיעה הברות אלה אני רואה שהוא עושה מאמץ לחקות אותי אבל לרוב מפיק קול אחר. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוק בן ארבעה וחצי חודשים

שירי קאשי
    12/02/2009

הי,
    בנך עדיין צעיר ונמצא בתחילת הטווח המקובל להתהפכויות. הטווח הוא בין 4-6 חודשים ולכן יש לו עדיין זמן רב להשלמת התהליך. גם מבחינת המילמול הוא נמצא במקום טוב מאוד ויש עדיין זמן רב ללימוד של הברות ברורות. הלימוד של השפה הוא דרך חיקוי ואת יכולה לדבר אליו מקרוב עם הברות ברורות ויש סיכוי שינסה לחקות, אך כאמור זה יכול לקחת עוד זמן רב.
    במידה והאבבטיה של העגלה עדיין מספיק גדולה עבורו הרי שעדיף להשתמש בה. אם חייבים לעבור לטיולון אז בזוית גדולה ככל שאפשר.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה!

אימא
    12/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו