ראש אסימטרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ראש אסימטרי
    ענת
    17/02/2009

בני בן 4 חודשים וכיוון שישן בלילה בהטיה לצד ימין ראשו קיבל צורה אלכסונית.(מעיכות) מהתייעצות עם רופאים שראו שאין לו בעיה להטות את ראשו לשני הצדדים המליצו לשים אותו הרבה על הבטן. אני כבר יותר מחודש שמה אותו כמה שאפשר על הבטן ומחזקת לו את ההטיה לצד שמאל אך לא נראה שינוי וכיוון שבלילה הוא חוזר לצד השטוח העניין רק מחמיר אני מודאגת מאוד מהמראה המעוות. ניסיתי להתייעץ עם עוד רופאים אך כל אחד אומר משהו אחר ונראה כי אם לא מדובר במשהו בריאותי זה ללא ממש אכפט להם. רופא אחד אמר לי שזה יתיישר לבד ורופאה אחרת אמרה שרק אם יהיה הרבה על הבטן. שאלתי היא האם ישנן עוד אפשרויות לטיפול בנושא והאם נתקלת במקרים כאלו ואכן זה מתיישר אם כן מתי? אשמח לעזרתך. בתודה מראש ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ראש אסימטרי

הוספת תגובה

• ראש אסימטרי

שירי קאשי
    17/02/2009

הי ענת,
    נתחיל מכך שזו תופעה שכיחה מאוד ויותר חשוב שזה עובר. עיוות צורת הגולגולת מלחץ מתמשך על צד אחד לרוב חולף לאחר מספר חודשים שהתינוק כבר אינו שוכב רק על צד זה. ניתן לעצור את התהליך בשלב זה במידה ותצליחו להגיע לאיזון בשהיה על שני הצדדים. הדרך האפקטיבית ביותר היא אכן שכיבה עם הראש מופנה כל פעם לצד אחר (בעיקר על הבטן אך יש להקפיד שגם על הגב). הטייה כזו של הראש לרוב מלווה גם בקושי תנועתי יחסי של צד אחד של הגוף ובמידה וזה המצב ניתן להתאים תרגילים גם לכך. אני בטוחה שהאסטטיקה מפריעה לך בשלב זה ולכן אני ממליצה להמשיך עם המלצות הרופאים ואפילו במהלך הלילה לקום ולסובב את הראש לצד שני. אם זה לא מתאפשר אז לפחות להרבות בכך במהלך היום. בכל מקרה גם אם לא תגיעי לתוצאות חשוב לזכור שאכן מדובר רק בבעיה אסטטית ושהיא תחלוף מעצמה בהמשך. לרוב לאחר שהתינוק גדל ומתחיל לזחול ולשבת וראשו כבר אינו מונח כל היום על המשטח. אני מקווה שהצלחתי להרגיע אותך ובמידת הצורך את מוזמנת גם להתקשר.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו