התפתחות בגיל חודשים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות בגיל חודשים וחצי
    דנה
    21/02/2009

שלום אני אם לתינוק בין חודשים ןחצי שאובחן עם נטיה של מנח ראש לצד שמאל.( טורטיקוליס קל) אני עובדת אתו על הזזת ראש לצד השני והרמתו, מטרידים אותי שתי נושאים: 1. הילד לא רוצה לשכב על הבטן, ולהרים את הראש, למרות התרגילים הראש נוטה בצורה חדה שמאלה ומלווה בבכי? האם עי" תרגול ממושך הוא יצליח להרים את הראש, ומה טווח הזמן שצריך להרים את הראש. שנחשב כהתפתחות תקינה. 2. מבט לא עכבי- האם זה תקין שהוא עוקב אחרי מידי פעם שאני מביטה בו ולא כל הזמן ( לא בהאכלה, ולא מביט באנשים זרים) האםז זה התפתחות לקויה? מתי הם צריכים לעקוב באופן מלא.האם מעקב חלקי לכמה שיניות נחשב תקין? אשמח לתשובתך .דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בגיל חודשים וחצי

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    21/02/2009

הי דנה
    1. יתכן והתרגול אותו את מבצעת עם בנך איננו מתאים למצבו ודורש שינוי, התיחסות מחודשת או אחרת. בגיל זה כבר מתחילה שכיבה נינוחה על הבטן והטיית הראש בהחלט צריכה להשתפר עם הזמן. איננו יודעת איזה תרגול את מבצעת איתו בדיוק אבל ישנם תרגילים נוספים אותם כדאי לנסות, ישנן גישות שונות לכך. באתרינו "ינוקט" תמצאי מאמר על טורטיקוליס ותרגילים לתרגול ביתי, נסי אותם, מקווה שיעזרו לך. אם לא את מוזמנת לחזור אלי.
    2.קשר עין מתפתח סביב גיליו של בנך וקצת אחרי. המשיכי לגרות אותו ע"י שימוש בקול גבוה, מבט קרוב, שירה וגירוי עם צעצועים, יש מקום לתת לזה עוד קצת זמן.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עין ותגובה חידוד

דנה
    21/02/2009

הי, בהמשך לתשובתך , אנא חדד לי שוב, האם הסתכלות של מס שניות בזמן ההחתלה או שכיבה בעריסה בליווי מעקב לצדדים הוא אכן תקין ?ולמרות שהוא אינו עוקב בבזמן האכלה או, משחק, וכו. כמה פעמים ביום התינוק צריך לעקוב? ומדוע שאנו מתקרבים אליו עם משחק או כל דבר אחר הוא בוהה באוביקט ואנו נראים שקופים? האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לדנה

דבי גרוס דולב
    22/02/2009

הי דנה
    קשה לי לכמת את השניות והפעמים ביום למיקוד המבט. סביב גיל זה צריך הדבר להתפתח ואם אינכם רואים שונוי בשבועות הקרובים או ממשיכים להיות לא שקטים כדאי אולי לשקול פנייה לרופא הילדים שלכם. אינני יכולה להגיד לכם מעבר לזה בלי היכרות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו