שעות שינה אצל תינוקת בת חודשיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעות שינה אצל תינוקת בת חודשיים
    אמא טרייה
    22/02/2009

הי, אני אמא לתינוקת בת חודשיים וכמה ימים ורציתי להתייעץ ולהחכים בכמה נושאים: מגיל חודש ושבוע ביתי ישנה לילה רצוף ללא קימה לאוכל (טפו טפו) אוכלת ארוחה חמישית ואחרונה בין 21:00 ל 22:00 והולכת לישון -בעזרת בעלי..... קמה בין 6:00 ל7:00 בבוקר לארוחה ולאחר שעה בוכה ומשפשפת עיניים וחוזרת לישון עוד בערך 3 שעות. שוב קמה, אוכלת ואז אני מנסה "לסחוב" אותה עד הארוחה הבאה כעבור 4 שעות אך גם אז היא "תופסת" לפחות 2 תנומות של 1/2 שעה לפחות, אוכלת ארוחה, אני מפעילה אותה בערך 1/2 שעה עד שמתחילה שוב לבכות ולשפשף עיניים ושוב למיטה.... אני מעירה אותה בסביבות 18:30 ומנסה להשאיר אותה ערה עד הארוחה הבאה אך ללא הצלחה כל משחק- אם זה איתי, עם בעלי,על הבטן, על הגב,עם גירויים, בלי גירויים, בנדנדה, על האוניברסיטה או בטרמפולינה משעמם אותה(נראה לי) אחרי 10 דק' והיא מתחילה לבכות . מה לעשות??? א.אין לי תלונות על כך שישנה אך עלי לדעת אם זה נורמאלי בגיל זה?(ישנה סביב ה 18 שעות ביממה) ב.בוכה ומשתעממת מהר בזמן עירות (גם אם אנחנו בטיול עם העגלה) איך אני יכולה להנעים את זמנה כך שתהיה ערה ומרוצה? :-) אודה על תשובה יום נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לאמא טרייה

דבי גרוס דולב
    22/02/2009

שלום לך אמא טרייה
    ברוב המקרים של שינה מרובה לא מדובר בבעיה בריאותית אבל אם בגיל מתקדם יותר עדיין יהיו כה מעט שעות עירו כדאי להתיעץ עם רופא הילדים. כרגע, אני שוב מרגיעה ואומרת, לא נראה לי שמדובר בשום סוג של בעיה.
    תינוק בגיל חודשיים לא סובל משעמום, יתכן שלביתך עדיין קשה להיות עירה הרבה זמן או לא להיות על הידיים, בכל מקרה מדובר בקושי כלשהו ולא בשעמום. בעת שכיבה בזמן עירות נסו להרפות אותה ולהרגילה לשכיבה על המזרון ע"י שימוש במגע עמוק, טפיחות, עיסויים ושאר סוגי מגע שמטרתם להרפות, להרגיע ולהרגיל. חשוב להמשיך ולנסות להרגילה לדברים אלה גם כשקצת קשה. בתקופת מעבר זו ניתן להשתמש במנשא אשר עוזר מאוד בזמן יצאה מהבית ונותן לתינקת בטחון.
    בהצלחה,
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו