מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות שינה תינוקת בת שבעה חודשיםאורית01/03/2009
שלום, אני זקוקה לעזרתך . ביתי שתחיה בת שבעה חודשים מאז שנולדה החלו גזים ארבעה חודשים כך שכמעט כל הזמן היא הייתה בידיים שלי ושל כולם כך למעשה הייתה גם הולכת לישון בידיים שלנו וזה יכל לקחת שעות עד שתרדם. אח"כ עברנו לנדנודים בעגלה שגם יכל לקחת שעתיים , טרטורים , עיניינים, עייפות ולילדה אין מנגנון הרדמות משלה. היא אינננה יודעת כיצד ללכת לישון בעצמה.. בשעה טובה קנינו מיטה חדשה כך שהרגשתי שאולי די מספיק הגיע הזמן אחריי נסיונות בלתי פוסקים לנסות להרדים אותה במיליון דרכים(הלוחשת לתינוקות , בידיים , עגלה , במיטה(בוכה) ואחריי זמן קצר הייתי מוציאה אותה כי ריחמתי עליה. לפניי שבוע החלטתי שזהו זה מספיק , הגיע הזמן שאעזור לה ללמוד כיצד לישון, כל לילה (לא בשעה קבועה - כיוון שהשעון הביולוגי שלה אינו סדיר כך היא בטמפרמנט שלה) אחריי אמבטיה , סיפור , אוכל , חיבוקים ולמיטה עם מוסיקה נעימה וליטופים בגב ולחישות של אהבה והיא בוכה ונרדמה. יום אחריי פעמיים ביום ובלילה כך הרדמתי אותה. כמה ימים היה קשה היא בכתה נורא ולא ידעתי אם אני עושה נכון. לא עזבתי אותה לבדה הייתי שם עבורה ליטפתי אותה ועכשיו אני בפרשת דרכים: האם סוף סוף להתמיד ולעזור לה ללמוד לישון? אני מרגישה שזה לטובתה אבל מרגישה אמא נוראה איך אני נותנת לה לבכות (אולי היא תרגיש שלא ניתן לסמוך עליי יותר?) מה הדרך אני נאבדת.כל אחד אומר לי תעשי כך ותעשי כך ואני מנסה להקשיב לליבי אך איני יודעת מה נכון. אשמח שתייעצי לי כי אני אובדת עצות תודה רבה שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
אורית01/03/2009קראתי כאן בפורום לגביי תינוקות והתהפכויות... ביתי בת שבעה חודשים אתמול, ובגיל 6 חודשים התהפכה מהבטן לגב לאחר שבועיים התהפכה שוב וזהו. היא אינה מתהפכת יותר אני עושה לה התעמלות ונענועים מצד לצד (אגן) האם זה פשוט תלוי בה או יש איך לעודד? אני מנסה בעזרת גירויים למשוך את תשומת ליבה , היא זוחלת אחורנית כבר שלושה שבועות אך לא מתהפכת יותר, האם מניחים לה ונותנים לזמן לעשות את שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת לאורית
דבי גרוס דולב02/03/2009הי אורית
תינוק בן 7 חודשים אשר איננו מתהפך מבטן לגב וגם לא מגב לבטן, נמצא בעיכוב התפתחותי. העובדה שהתחילה לדחוף לאחור מהווה גם היא אינדיקציה לקושי כלשהו שכן זה הקדמה של שלב ודילוג. יתכן ובעיות השינה והעיכוב בהתפתחות, מקורם דומה. אני ממליצה בחום לקבל אבחון ע"י מדריכה שתדע להצביע על מקור הבעיה וללמדכם תרגילים.
אני לא מאמינה שצריך לתת לזמן לעשות את שלו שכן עיכוב כזה מצביע בהכרח על קושי פזיולוגי, אותו חשוב לאתר על מנת שלא ילווה את המשך ההתפתחות.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאורית
דבי גרוס דולב02/03/2009הי אורית
צר לי לשמוע על הקשיים שלכם ושל ביתכם אבל גם פה לא בטוח שתוכלי לקבל תשובה חד משמעית. באמת שלשאלות אלה הן תשובה חד משמעית ונכונה.
אם נשללו סיבות אחרות (רפואיות, טונוס שרירים גבוה) הרי שאני חושבת שהדרך שבחרתם היא הדרך הנכונה. פשוט להתמיד ולהשכיב אותה במיטה כשמגיעה שעת השינה. לנסות שהטקס שלפני יהיה קבוע ואם אפשר גם בשעה קבועה. אמבטיה, אולי עיסוי עמוק, האכלה והשכבה+ להשאר לצידה, ללטף, לשיר וכו, כשהבכי ממש מתגבר אז כן להרים לידיים, להרגיע ומייד להחזיר למיטה. חשוב מאוד מאוד להיות עכביים ,החלטיים ולהתמיד. אמהות רבות מדווחות של שינוי לטובה תוך שבועיים.
אין דרך פלא אחרת ואני חושבת שכדאי להמשיך וללכת בדרך זו.
בהצלחה רבה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)