מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכיבה על הבטן / הרמת ראשאלה02/03/2009
שלום, נעים מאוד, ביתי היום בת 3 חודשים ומתפתחת יפה למעט השכיבה על הבטן והרמת ראש. היא מאוד לא אוהבת לשכב על הבטן, מצליחה רק לכ 20 שניות ואז או מתעייפת או מתרגזת ובוכה. אני לא מיד מרימה אותה ונונת לה קצת זמן לנסות להתגבר אך לאחר כ 30 שניות אני לא מסוגלת לעמוד בזה, בייחוד אם גם כך היא כבר לא תתרומם אלא תמשיך לצרוח. שכמותיה די קפוצות (אמרו לי בטיפת חלב שיש לה טונוס שרירים קצת גבוה) והיא לא נותנת לי ליישר את זרועותיה (קשה לי להלביש אותה בגלל זה כי אמרו לי לא למשוך את זרועותיה בכוח). כאשר היא כן מרימה את ראשה היא עושה תנוחת "אווירון" עם זרועותיה ומאוד לא אוהבת שאני מעבירה לה אותן מתחת לכתפיים או קדימה. מצד שני היא כל הזמן מנסה להתיישב כאשר שוכבת על הגב או עלי. אני יודעת שלא מומלץ לשים אותה על טרמפולינה אך היא שוכבת עלי אנכית עם הפנים החוצה - האם זה מסוכן לעמוד השדרה שלה? איך אוכל לעזור לה להתקדם מבלי שנגיע לפיזיוטרפיה? תודה רבה מראש, אמא דואגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבה על הבטן / הרמת ראש
שירי קאשי02/03/2009הי אלה,
כל מה שתארת אופייני לתינוקות עם זקיפות יתר בגב, ואצלכם יש קושי נוסף המכביד על הבעיה וזה הטונוס הגבוה. אין טעם להשאיר אותה לבכות על הבטן. לא רק שזה לא יעזור ללימוד השכיבה על הבטן אלא שבמקרה שלה זה גם עלול להביא להגברה של הטונוס. חשוב לעבוד על איזון טונוס השרירים, לעזור לה להגיע להרפייה ונינוחות ומשם לעבור להארכת שריר הגב ושכיבה נוחה יותר על הבטן. במקרה שלכם כדאי לעבוד ביחד עם מדריכה כיוון שהדקויות חשובות מאוד וצריך לעבוד בצורה שלא תעורר הפעלת יתר של השרירים אלא תביא לרגיעה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)