לא מכניס חפצים לפה - ייתכן שהוא חווה טרואמה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מכניס חפצים לפה - ייתכן שהוא חווה טרואמה?
    מיטלי
    04/03/2009

שלום,
    התינוק שלי בן 10 חודשים. לפני כחודשיים שמנו לב כי הוא חדל להכניס חפצים לפה. עד אז הכל נכנס לפה ופתאום רק פה ושם הוא מכניס חפצים לפה. כמובן שגם אוכל הוא לא מכניס לפה לבד (מדי פעם עוגיה או איזה ירק אבל בדרך כלל כלום). הוא זוחל גחון אלכסון אחד ועומד, התפיסה שלו בידיים מצויינת כולל תפיסת פינצטה, העברת חפצים מיד ליד, מגע בחפצים רק עם האצבע ועוד. אני ממש מודאגת כי אני חושבת שהוא אמור לאכול כבר לבד ואני יודעת שהשלב האוראלי נמשך עד גיל 3. ייתכן שהוא חווה טרואמה ? מה לעשות ?
    תודה מראש
    מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חפצים לפה

שירי קאשי
    05/03/2009

הי מיטלי,
    זה טבעי שהכנסת החפצים לפהפוחתת עם הגיל. לא אצל כל הילדים זה נמשך כל כך הרבה זמן וזה בסדר. היכולת של אחיזת חפצים קיימת אצלו כיוון שציינת שאוחז יפה פינצטה ולכן ייתכן שהקושי שלו הוא דוקא חושי וקשור במרקם של האוכל שמפריע לו במגע.
    קושי מוטורי ברור קיים בנושא הזחילה. זחילת הגחון עדיין אינה מאורגנת ובגילו היה רצוי שכבר יהיה מיומן בזחילה על שש. אני ממליצה מאוד לאבחן את התקדמותו המוטורית אצל מדריכה וגם להעלות את הקושי עם האוכל על מנת לקבוע האם קיים קושי חושי או אחר.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו