מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מכניס חפצים לפה - ייתכן שהוא חווה טרואמה?מיטלי04/03/2009
שלום,
התינוק שלי בן 10 חודשים. לפני כחודשיים שמנו לב כי הוא חדל להכניס חפצים לפה. עד אז הכל נכנס לפה ופתאום רק פה ושם הוא מכניס חפצים לפה. כמובן שגם אוכל הוא לא מכניס לפה לבד (מדי פעם עוגיה או איזה ירק אבל בדרך כלל כלום). הוא זוחל גחון אלכסון אחד ועומד, התפיסה שלו בידיים מצויינת כולל תפיסת פינצטה, העברת חפצים מיד ליד, מגע בחפצים רק עם האצבע ועוד. אני ממש מודאגת כי אני חושבת שהוא אמור לאכול כבר לבד ואני יודעת שהשלב האוראלי נמשך עד גיל 3. ייתכן שהוא חווה טרואמה ? מה לעשות ?
תודה מראש
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפצים לפה
שירי קאשי05/03/2009הי מיטלי,
זה טבעי שהכנסת החפצים לפהפוחתת עם הגיל. לא אצל כל הילדים זה נמשך כל כך הרבה זמן וזה בסדר. היכולת של אחיזת חפצים קיימת אצלו כיוון שציינת שאוחז יפה פינצטה ולכן ייתכן שהקושי שלו הוא דוקא חושי וקשור במרקם של האוכל שמפריע לו במגע.
קושי מוטורי ברור קיים בנושא הזחילה. זחילת הגחון עדיין אינה מאורגנת ובגילו היה רצוי שכבר יהיה מיומן בזחילה על שש. אני ממליצה מאוד לאבחן את התקדמותו המוטורית אצל מדריכה וגם להעלות את הקושי עם האוכל על מנת לקבוע האם קיים קושי חושי או אחר.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)