פחד מזרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מזרים
    לילך
    07/03/2009

שלום. יש לי ילד בן 10 חודשים. אצלנו במשפחה אין אחיינים ותינוקות ולכן בני כמעט ולא נחשף לילדים ותינוקות מאז שנולד. אינני עובדת והוא איתי בבית. לפני בערך 3 חודשים התחלתי לחשוף אותו עד כמה שניתן ליחלדים. גימבורי, ילדים של חברים וכו. ברוב המקרים לא נעים לו והוא מיילל. מדי פעם הוא בסדר אבל נראה שהוא מאוד חושש ומפחד כשרואה ושומע תינוקות וילדים. גם אם ילד או תינוק בוכה וצועק לידו, אפילו בגימבורי, הוא עלול לבכות פתאום מהעניין. לגבי מבוגרים העניין קצת שונה... גם פה הוא לא תמיד נינוח אבל הרבה פחות מאשר כשהוא רואה ילדים. לעיתים הוא נכנס למעין בכי וןלא עוצר. אני מנסה לנחם, לחבק וכו אבל זה נראה לי ממש מוזר. במקום שיגלה עניין בילדים הוא מפחד. אומנם הוא מסתכל עליהם ובוחן אותם מאוד אבל בה בעת גם חושש מהם. כבר כמה פעמים שלקחתי אותו לגימבורי ובכל פעם הוא לא ככ נהנה שם. הוא נדבק אליי, רוצה הרבה ידיים שם, ואם ילד עבר לידו ובמקרה צעק, כמובן לא עליו, הוא מייד מתחיל לבכות. ממש לבכות.אני בטוחה שכל ילד קצת חושש אבל אצלו זה נראה יותר מהנורמה... עד כמה שאני חושבת ויודעת. הוא גם מאוד תלותי בי. כשאנחנו בבית הוא זוחל אחרי לכל מקום, רוצה שאהיה לידו תמיד. למרות שאם אני שמה אותו עם הוריי או בעלי ואחיו אז הוא ישחק איתם בלי בעייה ולא יחפש אותי אבל כשהוא איתי לבד אז תמיד רוצה שאהיה לידו. הוא מפותח. כבר עומד והולך בעזרת רהיטים. לעיתים יש לי תחושה שיש לו משהו רגשי עדין מדיי. רציתי לשאול האם זה נשמע נורמלי או האם מחייב אבחון ואם כן היכן אוכל לעבור את האבחון?? תודה לילך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מזרים

הוספת תגובה

• פחד מזרים

שירי קאשי
    08/03/2009

הי לילך,
    קשה לדעת בודאות ללא אבחון מה הבעיה אבל זה נשמע כמו התנהגות אופיינית לתינוק שסובל מבהלה. כל התינוקות נולדים עם רפלקס מורו שהוא רפלקס הבהלה ובהדרגה עד גיל 3-4 חודשים הרפלקס אמור להעלם. לעיתים הרפלקס לא יוצא מהמערכת והתינוק ממשיך לסבול מבהלה שבגיל זה כבר אינה מתבטאת כמו אצל תינוק קטן בשליחת הידיים אלא בפחד מזרים, רגישות לקולות חזקים, למגעים שונים ובעצם יכולה להיות רגישות יתר לכל מה ששונה ממה שמכיר או כל מה שבעצמה מעט חזקה. הטיפול צריך להיות מאוד איטי ותוך רגישות יתרה לתגובת התינוק. אני ממליצה לעבור אבחון אצל מדריכת "צעד ראשון" ולטפל בקושי בעזרתה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו