תלותית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תלותית?
    מיטל
    06/08/2007

הי,
    ביתי הראשונה בת שנה וחודשיים , החלה ללכת לפני כשבוע וחצי , זחלה על שש בגיל 8 חודשים ומאז היא זוחלת אחריי לכל מקום אבל לכל מקום!! לשירותים לחדר שינה כשאני שוטפת כלים היא נצמדת לרגליי ולא מרפה.
    היא יכולה לשחק עם עצמה כמה דקות אך אם נכנסתי לחדר אחר או לשירותים היא מגיעה אליי תוך שניות ונשארת איתי עד שאחזור איתה לסלון. האמת שזה קצת מעיק. אני נמצאת איתה בבית, מניקה אותה . היא מאוד קשורה לאביה , כשהוא מגיע מהעבודה ה"תלותיות" מסתיימת. היא גם אוהבת את אחותי, אחי , אימי ואבי ויכולה לשחק איתם ולא להסתכל עליי אם אני נמצאת באיזור. בחוץ זה לא כך.
    אני לא חושבת להכניסה לגן עדיין אלא רק בגיל שנתיים אך רציתי לדעת מה זו התופעה הזו ומה אפשר לעשות? מה יהיה כשארצה להביא לה אח או אחות? האם זה מעיד על היותה תלותית?
    רב תודות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תלותית?

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    06/08/2007

הי מיטל,
    מאוד אופייני לגיל הזה להיות צמוד לאמא, אולם את גם מתארת שהיא יודעת לשחק עם עצמה עד שאת נכנסת לחדר, טפחי את זה כי זה חשוב מאוד. בנוסף נסי להפגיש אותה עם תינוקות בני גילה. למרות שבגיל זה עוד לא משחקים אחד עם השני אלו מקומות בהם היא תהיה זקוקה לך פחות כי יהיה לה מעניין. אין לך מה לדאוג לגבי היותה תלותית, זה בהחלט עובר. את פשוט צריכה לשחרר אותה קצת יותר, לתת לה להיות יותר עם אנשים נוספים, כמו דודים, סבים וכו. סך הכל היא נמצאת איתך רב הזמן ואת הדבר הקבוע בחייה ולכן טבעי שבשלב זה תרצה להיות קרובה אלייך.
    יום נפלא
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו