מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה ואוכלרוזה16/03/2009
בוקר טוב, בתי בת 4.5 חודשים עד לפני 3 שבועות הייתה ישנה לילה רצוף 9,10 ואפילו 11 שעות רצוף פתאום התחילה להתעורר בד"כ שהייתה מתעוררת הייתי שמה לה מוצץ והייתה חוזרת לישון עכשיו ממש בוכה ולא מפסיקה עד שאני לא מביאה לה לאכול,היא התחליה לקום פעם ואפילו פעמיים בלילה אבל בימים האחרונים זה נהיה מוגזם כל שעתיים היא מתעוררת ולפעמים אחרי שעה שאני יודעת שהיא לא רעבה כי לפני שעה היא אכלה מנה שהוספתי לה קורנפלור....מה עושים? אני אמורה לחזור לעבודה עוד מעט וזה ממש בעייתי? האם יכול להיות שכשאני יעיר אותה מוקדם בשש שאני ישים אותה אצל המטפלת זה יסתדר לה? כרגע הולכת לישון מ11 בלילה עד 9 10 בבוקר עם הפסקות. אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה ואוכל
שירי קאשי16/03/2009הי שירה,
זה מאוד אופייני שתינוקות שבהתחלה ישנו היטב באזור גיל זה משנים את הרגליהם. זה קשה במיוחד עם החזרה לעבודה. אין הרבה מה לעשות פרט לכך שמנסים לחזור להרגלים הקודמים. לעיתים השינוי נובע מכך שיש קפיצת גדילה והתינוק פשוט צורך יותר אוכל, לפעמים זה יכול לנבוע מכך שהילד יותר מוטורי ופעיל, אך לעיתים אין לכך ממש הסבר. תנסי בהדרגה להפחית את ארוחות הלילה כפי שאת עושה על ידי מוצץ, מגע והרגעה (אפילו על הידיים אם צריך) ולתת את האוכל רק כאשר את חשה שהיא באמת רעבה ולא שהיא התעוררה כי היא זקוקה ליחס. תינוק רעב יודע להראות סימני חיפוש אחר האוכל כך שלא צריך כל בכי לפרש כרעב. מעבר לכך אני יכולה רק להמליץ לפעול לפי האינטואיציה שלך כיוון שאת מכירה הכי טוב את התינוקת שלך.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)