Cerebral Palsy - סליחה מראש על אורך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • Cerebral Palsy - סליחה מראש על אורך
    נעמה
    18/03/2009

    שלום רב, רציתי להתייעץ בקשר לנידון. בני נולד בשבוע 35 במשקל 2.695 ,בלידה רגילה. לצערי היו קצת הסתבכויות בלידה והא נולד כחול היה זקוק להנשמה (דרך פומפה קטנה ולא באמצעות מכונה) וקיבל ישר אחרי לידה "ציון אפגר" 1 , לאחר 5 דקות קיבל ציון 6. מבחינה מוטורית : מגיל 0 שנא להיות על הבטן, הצרחות שלו הפחידו אותנו והיה ממש קשה להשכיב אותו אפילו לכמה שניות, על כן, ואני יודעת שזו טעות שאני למדה ממנה כעת, לא השכבנו אותו על הבטן לתקופה מאוד ארוכה מגיל 6 חודשים הוא יושב כמובן שבהתחלה עם תמיכה ולא לבד אבל לאחר תקופה קצרה התחיל לשבת ממש יציב, ומאז נראה כי קשה לו לצאת ממצב הישיבה - הוא מרגיש מאוד בטוח בתנוחת הישיבה..בגיל 7 חודשים התחלנו לעבוד איתו עם פיזיוטרפיסטית כדי לעודד אותו לשכב על הבטן ואת ההתהפכות הראשונה שלו הוא ביצע מהבטן לגב אך רק בגיל 9 חודשים. כשהגענו איתו לרופא מומחה (אנחנו גרים כרגע בארה"ב) הוא אמר לנו שבגלל שהוא לא יודע אם הילד שלנו לא קיבל חמצן ולמשך כמה זמן במהלך הלידה וכי הוא באיחור רציני מבחינה מוטורית הוא חושש שמדובר ב- Cerebral Palsy והטווחים הם מאוד גדולים יכול להיות שמדובר בקושי קטן שאפילו לא נבחין בו לעומת האחרים אבל אי אפשר עוד לדעת בוודאות, בנוסף, הוא המליץ לנו לעשות לילדנו בדיקת MRI אך לא עשינו זאת משום שפחדנו מההרדמה הכללית שמתלווה לבדיקה זו. לקראת סוף החודש ימלאו לבני שנה - גיל מתוקן ו-11 חודשים גיל מחושב. מאז ועד עכשיו חלה התקדמות רבה מאוד מבחינה מוטורית : ילדנו מתהפך גם מהגב לבטן, הרבה יותר רגוע על הבטן, מסתובב סיבובים שלמים על ציר Pivoting , הוא מנופף ברגליו ובידיו כשהוא על הבטן כאילו מנסה לזוז, כשמעמידים אותו בתנוחת זחילה הוא עושה ניעות אחורה וקדימה ומרים ידיים כל פעם יד אחרת כדי לגעת או להגיע בצעצועים, הוא התחיל לזחול אחורה , מוחא כפיים ומנופף לשלום. הוא עדיין לא זוחל ולא מתיישב בעצמו - הוא מנסה להרים את עצמו לתנוחת ישיבה דרך הצד אך לא מצליח לעשות זאת לבד אלא עם עזרה ממש קטנה. השאלות שלי : האם נוכח ההתקדמות שעשה עד כה יש מקום לחשש לאבחון -Cerebral Palsy ? אני יודעת שהוא דילג על הרבה שלבי התפתחות בדרך ולא ביצע אותם על פי הספר, אבל האם למרות זאת עלולה להיווצר בעיה בהמשך מבחינה מוטורית ? כי בהתחלה גם אנחנו לא הנחנו אותו הרבה על הבטן ולא עודדנו אותו להגיע לשלבים האלו. האם מה שתאירתי מבחינת ההתקדמות שלו לגיטימי ? הוא בדרך לבצע זחילה ? ושאלה אחרונה - האם על פי התיאור שלי יש מקום לבצע לו את בדיקת ה-MRI? סליחה על השאלות והתיאור המרובה אבל אין לי כל כך עם מי להתייעץ פה... אשמח לתת נתונים נוספים במידה ותבקשו ממני. רב תודות ושוב סליחה על האורך.... נעמה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תגובה לנעמה

    דבי גרוס דולב
    18/03/2009

    הי נעמה
    אתחיל ואציין שאני אינני רופאה אלא מדריכה להתפתחות תינוקות ועוסקת בהתפתחות המוטורית בלבד לכן לא אוכל להגיד האם יש לתינוקך סיכוי לנזק מוחי או האם כדאי לעשות בדיקת MRI, את זה רק רופאים ידעו להגיד לך ואני מקווה מאוד מאוד שהכל תקין.
    לגבי התפתחותו המוטורית של בנך- אין ספק שנעשו כמה טעויות שהשפיעו על התפתחותו- אי השכבה על הבטן והושבה טרם הזמן. תינוק שמושב לפני שלמד לעשות זאת בעצמו עלול לדלג על שלבים בהתפתחות או לעשותם בצורה משובשת. יחד עם זאת, לאור כל מה שסיפרת, בנך צימצם לא רע את הפערים שנוצרו אבל הוא עדיין לא נמצא במקום בו ראוי להיות בגילו, הקושי לזחול ולהתישב מצביע על אי תפקוד מסוים אותו קשה לי לאבחן ממרחק וללא היכרות איתו. דילוג על זחילה יכול בהחלט לבוא לידי ביטוי גם בהתפתחות המאוחרת אלא אם כן תעשו איתו עבודה יסודית על מנת לצמצם את הפערים וללמדו לזחול ולשבת על אף הקשיים. יחד עם זאת יתכן והוא יתפתח נפלא למרות כל מה שעבר, ימים יגידו.
    אם יש לך שאלות שלא עניתי עליהם את בהחלט מוזמנת לחזור אלי ואפרט יותר.
    וכשתהיו בארץ תקפצו לאבחון מעמיק יותר..
    בברכה ובברכת בריאות
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו