עזרה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה
    מירי
    18/03/2009

יש לי תינוק מתוק בן כמעט 3 חודשים, עוד שבוע. הוא ישן איתי במיטה זוגית יחד, כמובן משגיחה מאוד, אני חד הורית ולכן שנינו יחד במיטה לבדנו, יש לי עוד ילד בן 11. הבעייה עם התינוק, שנמצא כל הזמן בעגלה במהלך היום , כשאני מנדנדת הכל בסדר אבל איך שאני מפסיקה לדקה הוא פשוט מתעורר ובוכה. גם בלילה הולך לישון רק לקראת 12 בלילה, אחרי בכי ויללות. הוא קם ב2 או 3 בלילה לאוכל , ורק אם אני נותנת אוכל מטרנה ב12 בלילה אז נרדם עד 4, ואז שוב אוכל ב7 בבוקר. גם הקטע עם המוצץ מפריע לי שהוא מוציא אותו איזה 200 פעם ובוכה כדי שאכניס לו אותו שוב,אם אני מורידה לו מוצץ לגמרי הוא פשוט צורח. האם כל זה נובע מפינוק או שזה נורמלי? יש לציין שאם לא מנדנדים אותו כל היום הוא פשוט לא יישן. אשמח לעזרה והדרכה נכונה. תודה מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה

שירי קאשי
    19/03/2009

הי מירי,
    נתחיל מכך שתינוק בגיל זה לא אמור להיות בעגלה רוב היום. השהות בעגלה צריכה להיות מאוד מצומצמת (לטיול או עזרה בהרדמה אם חייבים). תינוק בגיל זה צריך לשהות רוב היום על משטח ישר ומספיק גדול אשר יאפשר לו להתחיל ולפתח תנועתיות (למשל מזרון או שמיכה על הרצפה). תינוק שהוא לא מספיק תנועתי הוא גם תינוק פחות רגוע וישן פחות עמוק וכל נפילה של המוצץ מביאה להתעוררות מלאה. התנועה מאפשרת לו לשחרר מתחים הנצברים בגוף והיא חיונית להתפתחותו. מעבר לכך לתינוק בגיל זה לרוב אין עדיין את היכולת לישון לילה שלם ללא אוכל ולכן 2-3 התעוררויות במהלך הלילה זה תקין לחלוטין וזה צורך שלו.
    אני ממליצה לך בשלב זה להניחו יותר על הרצפה (מזרון, שמיכה) לתת לו לשכב על הבטן, הגב והצדדים. ללמוד לרים את הראש ולשלוט בתנועתו, לחזק חגורת כתפיים בשכיבה על הבטן, להתחיל להושיט ידיים וכל מה שתינוק בגילו אמור להתחיל לעשות.
    את מוזמנת גם ליצור איתי קשר טלפוני ולקבל עוד המלצות כיצד יש לנהוג עם תינוק בגיל זה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו