תינוק בן 4 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 4 חודשים
    אורטל גיאת
    19/03/2009

כשאני בבית לבד עם הבן שלי הוא ממש מלאך ולא מפסיק לחייך ולברבר אבל ברגע שמישהו אחר מרים אותו הוא לא מפסיק לבכות ולצרוח בהיסטריה (וזה כולל את ההורים שלי) בשבוע הבא אני חוזרת לעבודה ואתמול הייתי איתו אצל המטפלת וברגע שהיא הרימה אותו הוא שוב נכנס להיסטריה של בכי. אמרו לי שזה כנראה פחד מאנשים זרים (אציין כי שאני איתו במקומות המוניים כמו בקניון הוא כן מחייך עד שמישהו מרים אותו) אני לא יודעת מה לעשות ואיך לחזור לעבודה האם ניתן לעשות משהו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 4 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאורטל

דבי גרוס דולב
    19/03/2009

הי אורטל
    חרדת זרים היא דבר לגיטימי ונורמלי אבל חשוב להתיחס לתינוק עם קושי זה ברגישות רבה. חשוב לתת לאחרים להחזיק אותו אבל להיות קשובים לצרכים שלו וכשהוא חווה קושי, לקחת בחזרה.
    צריך לחשוף תינוק כזה לאנשים שונים ואף לנסות לתת לו להיות בידיים זרות אבל לא לכפות זאת עליו ולהתחשב בקשייו.
    המעבר למטפלת צריך להיות הדרגתי וחשוב לבלות זמן משותף איתה כשאת בסביבה עד שיתרגל אליה. יתכן ובכל זאת יהיה לו מעט קשה כשישאר איתה לבד אבל אין הרבה ברירה ובסופו של דבר הוא יתרגל אליה כשהיא תפסיק להיות זרה עבורו.
    בברכה ובהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו