מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות - בן 4 חודשיםשירה19/03/2009
בני בן ארבעה חודשים ושבוע, ועדיין לא מראה סימני הושטת ידיים, אני שמה אותו מתחת לאוניברסיטה והוא לא חובט בצעצועים או מנסה לתפוס אותם. רק אם אני שמה אותם ליד היד שלו הוא תופס. לפני שבועיים הוא התחיל ללעוס את הידיים ולאחוז יד ביד. האם זה תקין? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היה לי בדיוק אותו דבר...
רוזה19/03/2009תושיטי לו חפצים כל הזמן וממש תתני לו לחוש אותם בכף היד זה מה שאני עשיתי ואחרי שבוע הוא התחיל להושיט...תעבדי איתו על זה ולפעמים זה פשוט עניין של זמן שבוע זה הרבה כשאתה תינוק כל יום אתה לומד משהו חדש...אבל אין לך מה לדאוג. מקווה שעזרתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :
נעמה21/03/2009ראשית, אני מודה לך על תשובתך הזריזה. שנית, ברור לי שאינך רופאה, אבל חשבתי שבמסגרת תפקידך בין היתר נתקלת אולי בילדים שאכן מאובחנים באבחנה זו ותוכלי להגיד לי לפי תיאור הפעולות שבני מבצע עד כה, אם יש ממה לחשוש. אבל אני ממש מבינה שקשה להגיד או לאבחן מרחוק. ושאלה נוספת - האם התחלה של זחילה אחורה זה מצב לגיטימי ? כי היום, ממצב של שכיבה על הבטן הוא דחף את הטוסיק כלפי מעלה, הגיע לתנוחת זחילה, זחל 4 צעדים אחורה והתיישב עצמאית (דרך הצד) תוך דחיפת הטוסיק אחורה... (היינו בשוק...). תודה על ההתיחסות, אני ממש מעריכה זאת. נעמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה אחורה
שירי קאשי22/03/2009הי נעמה,
זחילה אחורה אינה שלב שבו חייבים לעבור אך עדיין תינוקות רבים עוברים בו. הזחילה אחורה לרוב נובעת מכך שהידיים באופן יחסי יותר חזקות מהרגליים ולכן ההתקדמות היא אחורה. התישבות בצורה זו היא תקינה ויש להמשיך ולגרות גם להתקדמות קדימה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלנו זה קרה וזה מה שעשיתי
מיכל19/03/2009גיריתי עם החפץ את הפה שלה ואז היא הושיטה את הידיים ישר לקו האמצא כדי להגיע לפה. עשיתי את זה כמה פעמים וזה ממש עזר. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות - בן 4 חודשים
שירי קאשי22/03/2009הי שירה,
בגיל זה אנו מצפים כבר להושטת הידיים. הכנסת הידיים לפה היא אכן תחילת התהליך. רצוי בנוסף לשכיבה באוניברסיטה, להרבות בשכיבה על הבטן, דבר שיסייע גם לחיזוק חגורת הכתפיים ומכאן להושטת הידיים וכן להתפתחות המוטורית בכלל. בנוסף את יכולה לגרות את פנים כף היד ואת צידי הפה עם צעצוע על מנת לגרות את הרפלקס של תפיסה והבאה לפה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)