ישיבת התינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ישיבת התינוק
    רינת
    22/03/2009

ביתי בת 7 חודשים ואני יודעת ולמדה ממכם שאסור להושיב תינוק לפני שהוא עושה זאת בעצמו. יש לנו זוג חברים שבנם בן 4 חודשים ואני רואה שהם מושיבים אותו ואפילו משוויצים בכך שילדהם יושב עצמאית וגם עליהם ואפילו נהנה מכך. אני הייתי בהלם כי אני יודעת שזה לא מומלץ וכי זה יכול לגרום לבעיות הוא לא זוחל לא מתהפך ולא נראה פעיל במיוחד , מה דעתכם המקצועית לגביי זה? בעלי כל הזמן שואל אותי האם אפשר להושיב את התינוקת שלנו על הברכיים שלו? היא עדיין לא יושבת עצמאית . ולגביי כסא בטיחות ברכב (לא סלקל היא כבר לא נכנסת בסל קל) אפשר להושיב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ישיבת התינוק

הוספת תגובה

• הושבה

שירי קאשי
    23/03/2009

הי שימרית,
    בהחלט לא מומלץ להושיב תינוק בן 4 חודשים, זה מפעיל המון לחץ על עמוד השדרה שעדיין אינו בנוי לכך. ניתן להושיב תוך כדי השענות על ההורה כך שאין לחץ על הגב ואת משקל הגוף נושא בעצם ההורה. לגבי תינוקות גדולים יותר, אז עדיף לחכות שילמדו לשבת בכוחות עצמם אך ניתן להושיב לפרק זמן קצר (אם הם יציבים) למשל לצורך אוכל וכדומה. מעבר לכך עדיף להמנע על מנת לא לפגוע בתהליך ההתפתחות הטבעי.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו