תינוקת בת שנה וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת שנה וחצי
    הילה
    30/03/2009

ביתי נולדה בשבוע 36 הולכת מגיל שנה ו- 4 חודשים ועדיין ההליכה שלה לא "יפה" היא כמו ממהרת
    הליכה שלומפרית מעט כמה זמן צריך לחכות עד שההליכה תיהיה יפה ויציבה.
    ודבר שני - אתמול ביקרנו בטיפת חלב ורצו שהיא תבנה מגדל מקוביות קטנות אך היא לא הצליחה (לדעתי היא מגושמת ביד) היא יודעת לבנות מגדל מקוביות גדולות יותר , יש לה אחיזת צבת טובה
    אני שמה לה מדבקות קטנות על גבי הגוף והיא יודעת להוריד אותם . מדוע קשה לה לבנות מגדל מקוביות קטנות ואיך אני יכולה לעזור לה ? כמו כן על מה זה מראה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת שנה וחצי

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה וחצי

שירי קאשי
    30/03/2009

הי הילה,
    ההליכה היחסית מאוחרת שך בתך (אם כי זה לא נחשב עיכוב של ממש) וכן העובדה שהליכתה מהירה ולא ב"שליטה" מלאה, יכולים להעיד על קושי בתנועתיות של עמוד השדרה ובית החזה, דבר המשפיע בהכרח על יכולת היציבות ושיווי המשקל. גם הקושי עם הקוביות הקטנות יכול לנבוע מאותו הגורם כיוון שייצוב קוביות קטנות אחת על גבי השניה, מצריך דיוק גדול יותר ועבודה מדוייקת של כל הזרוע (ולא בעיקר אצבעות כמו עם המדבקות). כמובן שזו רק השערה ודרך התכתבות קשה לדעת בדיוק מה הסיבה, אך אני ממליצה בכל מקרה לעבוד איתה על שיפור התנותיות של בית החזה ועמוד השדרה וזה יביא לשיפור בכל הפרמטרים שציינת.
    בינתיים:
    1. כשהיא יושבת עליך, לאחוז בצלעות שלה ולהניע לשני הצדדים. כמו כן להוסיף תנועה של כפיפה וזקיפה.
    2. בשכיבה על הצד, להניח יד אחת על הצלעות ושניה על האגן. לקרב ולהרחיק. באופן זה תורמים ליכולת הקיצור וההתארכות של שני הצדדים.
    3. להרבות בתנועה במרחש על מנת לפתח שיווי משקל.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו