מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגליים לראששירה02/04/2009
שלום, בני בן 4 וחצי חודשים, מתהפך לשני הצדדים יפה והרבה, מושיט ידיים לחפצים מסתובב ציר ולאחרונה החל לזחול גחון (אני חושבת שכך קוראים לזה), אבל... הוא לא מרים את הרגליים לכיוון הראש, וכל הזמן מתרומם אליי (מה שאני מנסה למנוע ללא הרף) אני מנסה להרים לא את הרגליים כל הזמן לחבר אותן עם כפות הידיים, אין לו בעייה כשאני עושה את זה אבל לבד הוא לא מנסה, האם להמשיך להתעקש איתו על זה? האם ההתפתחות שלו לא מהירה מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים לראש
שירי קאשי02/04/2009הי שירה,
כמובן שללא אבחון מה שאני כותבת הוא רק השערה. מה שאת מתארת היא התפתחות שאופיינית מאוד לתינוקות עם זקיפות יתר בגב. ישנם כאלו שתופעה זו תביא אצלם לעיכוב בהתפתחות ואילו אחרים כמו בנך דווקא ירוצו קדימה לכיוון של הזדקפות (הקדמת כל התהליכים עד לעמידה והליכה). קצב ההתפתחות המהיר לכשעצמו אינו בעייתי, אך לרוב זה מעיד כי קיימת בעייה כלשהיא, לרוב בצורת הגבלת התנועה של עמוד השדרה והצלעות, דבר המשפיע למשל על היכולת לבצע כפיפה (התעגלות של הגב קדימה). לא ניתן לעצור את הקצב המהיר, אך בהחלט יש צורך לודא שכל השלבים מתפתחים כראוי וכן שמאפשרים לו את טווח התנועה הרצוי. כאשר את מביאה לו את הרגליים לכיוון הפנים, שימי לב האם רוב התנועה היא ממפרקי הירכיים או שהגב אכן מתעגל. סביר להניח שבגבו אין הרבה תנועה. בתרגול שלך איתו את צריכה לשים לב שאת מגיעה להתעגלות של הגב. בהתחלה התנועה תהיה קטנה (לא עושים יותר ממה שהוא מאפשר) וככל שתתרגלי, כך היכולת התנועתית תעלה. בנוסף ניתן להשכיב אותו בתוך פוף גדול כשגבו שקוע ומעוגל ולתת לו לשחק כך במשחק. במידה ואת מתחילה לראות דילוג או שיבוש של שלבים, אני ממליצה לפנות למדריכה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)