מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התהפכותמיכלי04/04/2009
שלום!
בני בן ארבעה חודשים ושבוע. בימים האחרונים הוא החל להתהפך מהבטן לגב. הוא מבצע את ההתהפכות באופן הבא: מקפל פנימה את רגל שמאל, ודוחף עם יד שמאל ורגל שמאל את הגוף ימינה. הבעיה היא שהוא מצליח לבצע את ההתהפכות רק אם מרפק יד ימין צמוד אליו לגוף, ובד"כ הוא נשאר שעון על המרפקים שניות ספורות בלבד ואז מותח את הידיים קדימה או הצידה. כאשר אני מחזיקה את המרפקים שלו צמודים לגוף הוא רוטן וברגע שאני עוזבת אותם הוא פושט את הידיים. חשוב לי להדגיש שהוא מסוגל לשכב על הבטן הרבה זמן, מרים יפה את הראש והחזה.
יש לי שתי שאלות:
1. איך אפשר ללמד אותו "לחזור" לשים את היד צמוד לגוף כדי שיוכל להתהפך מכל מצב?
2. איך אפשר לגרום לו להישאר שעון על המרפקים ליותר זמן?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכלי
דבי גרוס דולב04/04/2009הי מיכלי
תחילה יש לזכור שתינוק עובר תהליך חשוב של למידה כשהוא מחפש את הדרך להתהפך ולא מייד מוצא את הדרך הנכונה לבצע זאת, בתוך התהליך הזה יש הרבה למידה והתמודדות וזה יפה.
הקושי שאת מציינת הוא קושי של הבאת ידיים לקו האמצע ו"בריחת" הידיים לאווירון. כדי לתרגל הבאת ידיים לקו האמצע תרגלי איתו:
1. כשהוא על הבטן, לרכון מאחוריו, להצמיד מרפקים לרוחב כתפיים ועם הפה שלך להדהד בין השכמות שלו, כך תלמדי אותו להרפות כתפיים.
2. להשכיב את התינוק על הצד כשיד ורגל עליונות פונות לרצפה ולהוסיף טפיחות על הכתף העליונה, תרגיל זה גם הוא מלמד הרפיית כתפיים והבאת ידיים לקו האמצע.
3. להמשיך לתרגל איתו הכנסת מרפק, כיפוף רגל נגדית והיפוך.
בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)