גמילה מחיתול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתול
    מאמי
    14/04/2009

הבן שלי בן שנתיים (פג נולד בשבוע 30)..מבחינת התפתחות הוא מדבר , מתקשר איתנו, מבין מה אומרים לו משחק מתעצבן צוחק והכל אבל אני מתקשה בתהליך גמילה מחיתולים..התחלתי לפני שבוע אבל אני עדיין לא מרגישה שהוא מוכן קוגנטיבית ופיזית לזה. אני עושה את זה לאט ובלי לחץ שואלת אותו כל רבע שעה..הבעיה שהוא מרטיב הרבה במיודח בלילה הוא מתעורר עם חיתול רטוב מאד..אני עדיין לא התחלתי בגמילת לילה.. הבעיה שאם אני לא שואלת הוא בכלל לא אומר ואם הוא עושה פיפי במכנסיים הוא לא בא ואומר לי כאילו כלום לא קרה..לפני יומיים הוא ביקש להחזיר לו את החיתול "אני רוצה חיתול לאמיר" הוא מאר לי בפירוש..לפעמים הוא מבקש להיכנס לשירותים .או לשבת בסיר..אבל לפעמים לא מבקש ושונא את זה...מה זה אומר? האם הוא מוכן או חצי חצי או בכלל?? האם אני איחרתי בהתחלה ..אני נכנסתי ללחץ אדיר....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתול

הוספת תגובה

• תגובה לנונו

דבי גרוס דולב
    15/04/2009

הי נונו
    השאלה מתי להתחיל בגמילה, אין לה תשובה אחת וחד משמעית. ישנם הורים שמחכים לסימנים ולמוכנות של ילדיהם, גם אם זה מגיע רק בגיל 3 וישנם הורים שמחליטים על זמן מסוים ומנסים לעמוד בו בכל מחיר. לכן זה תלוי בכם ובהרגשתכם האם ללכת על זה בכל מחיר או לחכות עוד מעט.
    חשוב לציין שהתהליך עלול להיות מעט ארוך וישנם ילדים שלוקח להם זמן עד שמפנימים את עניין הגמילה ודורשים זאת בעצמם. גמילת לילה גם היא עניין של תפיסה, ישנם כאלה שגומלים יחד וכאלה שמחכים עם הלילה. במקרה שלכם שווה בהחלט לחכות על גמילת הלילה.
    אז.. האם לחזור בכם מהגמילה או לא? רק אתם צריכים להחליט, ואם החלטתם להמשיך בגמילה התעזרו בהרבה סבלנות ובגדים להחלפה והיא בוא תבוא.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו