מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מחיתולמאמי14/04/2009
הבן שלי בן שנתיים (פג נולד בשבוע 30)..מבחינת התפתחות הוא מדבר , מתקשר איתנו, מבין מה אומרים לו משחק מתעצבן צוחק והכל אבל אני מתקשה בתהליך גמילה מחיתולים..התחלתי לפני שבוע אבל אני עדיין לא מרגישה שהוא מוכן קוגנטיבית ופיזית לזה. אני עושה את זה לאט ובלי לחץ שואלת אותו כל רבע שעה..הבעיה שהוא מרטיב הרבה במיודח בלילה הוא מתעורר עם חיתול רטוב מאד..אני עדיין לא התחלתי בגמילת לילה.. הבעיה שאם אני לא שואלת הוא בכלל לא אומר ואם הוא עושה פיפי במכנסיים הוא לא בא ואומר לי כאילו כלום לא קרה..לפני יומיים הוא ביקש להחזיר לו את החיתול "אני רוצה חיתול לאמיר" הוא מאר לי בפירוש..לפעמים הוא מבקש להיכנס לשירותים .או לשבת בסיר..אבל לפעמים לא מבקש ושונא את זה...מה זה אומר? האם הוא מוכן או חצי חצי או בכלל?? האם אני איחרתי בהתחלה ..אני נכנסתי ללחץ אדיר....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנונו
דבי גרוס דולב15/04/2009הי נונו
השאלה מתי להתחיל בגמילה, אין לה תשובה אחת וחד משמעית. ישנם הורים שמחכים לסימנים ולמוכנות של ילדיהם, גם אם זה מגיע רק בגיל 3 וישנם הורים שמחליטים על זמן מסוים ומנסים לעמוד בו בכל מחיר. לכן זה תלוי בכם ובהרגשתכם האם ללכת על זה בכל מחיר או לחכות עוד מעט.
חשוב לציין שהתהליך עלול להיות מעט ארוך וישנם ילדים שלוקח להם זמן עד שמפנימים את עניין הגמילה ודורשים זאת בעצמם. גמילת לילה גם היא עניין של תפיסה, ישנם כאלה שגומלים יחד וכאלה שמחכים עם הלילה. במקרה שלכם שווה בהחלט לחכות על גמילת הלילה.
אז.. האם לחזור בכם מהגמילה או לא? רק אתם צריכים להחליט, ואם החלטתם להמשיך בגמילה התעזרו בהרבה סבלנות ובגדים להחלפה והיא בוא תבוא.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)