מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבלת..רינת20/04/2009
קודם כל זאת הפעם הראשונה שאני שואלת שאלה בפורום הנפלא, מכיוון שאני למדה המון מהכותבים אליכם ואין לי צורך בכך עד כה.
ועכשיו השאלה :
ביתי בת 8 חודשים חייכנית קשקשנית, התחילה להתהפך 5.5 חודש אך לכל הכיוונים רק 6.5 חודש , סיבוב ציר ממש הגיע קצת יותר מאוחר 7-7.5 חודש.
היא לא זוחלת בכלל, רק גלגולים אינסופיים.
היא לא עולה לשש . וממה שהבנתי מאחת התשובות בפורום הזה שאולי יש חולשה בידיים מכיוון שהיא אפילו לא מנסה (עדיין) להרים עצמה לשש.
רגליים היא מרימה לפה כל הזמן יש לציין שגם זה התחיל לא ממש מזמן ז"א כל הזמן הרימה רגליים אבל לפה לפני 4 שבועות לערך.
נניח ויש לה חולשה בידיים זה עלול לעכב את ההתפתחות שלה ? היא מאוד פעילה בידיים כל הזמן מרימה צעצועים , היא מושכת לי בשיער דווקא חזק מאוד, דוחפת אותי חזק מאוד אני לא חושבת זאת הבעיה.
אולי הבעיה שבגלל שהכול קורה אצלה לאט אז גם זחילה תבוא מאוחר?אני באמת מבקשת שננסה ביחד עד כמה שאפשר דרכםלאתר את הבעיה שלה!!!!!!! תודה לכם מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שירי קאשי20/04/2009הי,
עיכוב בהתפתחות מהסוג שציינת אכן יכול לנבוע מחולשה של חגורת הכתפיים, אך זו לא הסיבה היחידה. ייתכן גם קושי בשיווי משקל, זקיפות יתר, טונוס שרירים לא מאוזן, אסימטריה בתנועה ועוד... מכך את יכולה להבין שקשה מאוד רק על סמך תאור זה לתת אבחון ולדייק בתרגילים. לגבי הידיים, יכול להיות מצב בו יכולת המשיכה בידיים היא חזקה אך חגורת הכתפיים אשר צריכה לשאת את משקל הגוף בזחילה לא מספיק חזקה. יחד עם זאת לפי האמור לעיל, יכול להיות שהקושי נובע בכלל מסיבות אחרות. כל קושי מוטורי עלול להביא לעיכוב מסויים בהתפתחות. מידת העיכוב ואופיו תלויים בסוג הקושי ובדרגתו. כמו כן אופיו של הילד יכול להשפיע גם כן כיוון שאם תקחי שני תינוקות עם אותו קושי, כל אחד יפעל אחרת ויתפתח בקצב ובצורה שונה סביב אותו הקושי. אצלכם אכן נראה כי כל שלבי ההתפתחות קורים בקצה הטווח המקובל או אפילו מעט אחריו וסביר להניח שזה גם ימשיך כך בשלבים הבאים. יחד עם זאת, במידה ויש קושי מוטורי כלשהו (דבר שלא ניתן לדעת מהתכתבות), העיכוב יכול להפוך ליותר משמעותי בשלבים מתקדמים יותר. אני מקווה שהצלחתי לעשות לך מעט סדר בדברים וכמובן שאת יכולה לתרגל איתה את התרגילים השונים לעידוד הזחילה כפי שכבר קראת בפורום.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת לא תאמיני!!!!!!!!!!!!!!
רינת20/04/2009אבל היום בפעם הראשונה...... היא זחלה אחורה !!!ז"א דחפה עצמה עם הידיים , זה קרה רק פעם אחת ומוקדם להתלהב אני יודעת !!!!!!!!!! אבל אולי זה אומר משהו?????
איך לעודד אותה להמשיך לזחול אחורה .
שירי תודה רבה על התשובה המהירה , את מקסימה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלה טובה
שירי קאשי21/04/2009הי,
מזל טוב. זו אכן התחלה של התקדמות וכמובן שהתקדמות זו מבורכת. עדיין קשה לי להתייחס באופן יותר ספציפי. אני מקווה שמכאן היא תמשיך קדימה. במידה והקושי ממשיך כדאי בכל זאת לפנות לאבחון.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבת שלי יש כמעט אותה בעיה,
נדיה22/04/2009שלום רב,
בתינוקת שלי עוד יוציים בת 10 חודשים, וגם לא זוחלת עדיין ואפילו לא מנסה לעמוד על שש.
אבל היא כן נדחפת אחורה עם הידיים כאשר היא מנסה לתפוס משהו שלפניה.
היא התחילה להסתובב מצד אל צד רק בגיל 8.5 חודשים אבל עשתה את כל הכיוונים באותה תקופה.
אני מניחה אותה על הרצפה מלאה צעצועים על הבטן כפי שממליצים בטיפת חלב, היא משחקת איתם ואז לאחר כמה דקות כבר מאבדת עניין ושוכבת עם אצבע בפה על הרצפה. אם אני מניחה משהו שהיא חדש לפניה וקצת רחוק, לפעמים היא נדחפת עם הידיים אחורה ולפעמים היא מאבדת עניין די מהר ולא ממשיכה לנסות לתפוס.
אנא עזרה, האם יש צורך בתרגילים ממריצים זחילה ו/או לפנות לאבחון. לאן פונים?
תודה
נדיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה
שירי קאשי23/04/2009הי נדיה,
העיכוב בהתפתחות של בתך מתחיל להיות משמעותי ולכן אני כן ממליצה לפנות לאבחון וטיפול אצל מדריכת התפתחות. בגיל של בתך מעבר לעיכוב יכול להתחיל מצב של תסכול מצידה שאינה מצליחה לעשות את מה שרוצה וגם מההיבט הזה לא כדאי להמתין. בינתיים אני ממליצה לא לשים לה הרבה צעצועים כיוון שזה מעודד את ההשארות שלה במקום. כשיש מגוון גדול היא לא תנסה להגיע אלא תתפשר על מה שהכי קרוב וקל. אני דווקא ממליצה לשים צעצוע אחד אטרקטיבי (זה יכול להיות בקבוק של בועות סבון, מפתחות או כל דבר אשר ימשוך את תשומת ליבה, וכמובן לשים לב לעניין הבטיחותי). את הצעצוע יש לשים תחילה במרחק שהוא בהישג ידה אך שיצריך ממנה מאמץ קל של מתיחת היד בכדי להשיגו. בהדרגה להרחיק מעט את הצעצוע אך לא לשים במרחק שבו היא מראש תתיאש ולא תנסה להתקדם לעברו.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לחדשה בפורום
דבי גרוס דולב20/04/2009שלום לך
עם כל הרצון הטוב קשה מאוד לנסות לאבחן קושי או עיכוב של תינוק בלי להכירו. עיכובים בהתפתחות יכולים להגיע מסיבות שונות- חולשה בחוגרת הכתפיים או בידיים (למרות שהיא מפעילה אותן יפה), טונוס גבוה או נמוך, חוסר תנועתיות בגב, זקיפת יתר ועוד. צריך לראות ולהרגיש את התינוק על מנת לזהות מה מעכב בעדו. יתכן גם, כמו שציינת, שהיא פשוט מתחילה הכל מאוחר מעט. כדאי אולי לעכוב אחר ההתפתחות שלה ולראות אם מתחילים נסיונות התקדמות ואם לא יהיה שינוי אז לשקול אבחון אישי יותר מאשר על גבי פורום.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידכון מצב...
רינת23/04/2009אז ככה היא דחפה עצמה אחורנית רק פעם אחת לצערי.
אבל היא היום הגביהה את בית החזה עם דחיפה על הידיים לא לאורך זמן רב לכמה שניות ועשתה זאת שלושה פעמים.
אני עשיתי את התרגילים שהמלצתם בפורום וזה הניב תוצאות , זה נשמע כהתקדמות? כי קודם לכן היא ממש לא היתה עושה זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקדמות
שירי קאשי27/04/2009הי,
זו בהחלט התקדמות אך חשוב להמשיך ולתרגל על מנת להדביק את הקצב וכן להיות עם יד על הדופק שהשלב מתפתח כראוי וללא שיבושים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)