מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עייפותמירי07/05/2009
בני בן 4 חודשים וחצי.
העברתי אותו בחדרי למיטתו לאחר שהיה איתי 4 חודשים במיטה.
הוא עבר יפה כי בעצם חיכיתי בלילות שיירדם ופשוט הנחתי אותו במיטה, אינני יודעת אם הוא מודע בגיל הזה למעבר שעשיתי לו אבל זה עבר יפה ועדיף כך, כי כשהיה איתי במיטה פחדתי כל הלילה שמא אזוז לעברו בטעות.
השאלה שלי בחודש האחרון הוא לקראת שינה צורח ותופס את אזנו בצרחות , אין לו בעייה בריאותית ככל הידוע לי, עובדה שהוא לא עושה זאת ביום יום אלא רק שמתחיל הטקס של לישון, ואז זה על הידיים שלי עם מוצץ בעמידה בלבד, הוא יודע שאני יושבת דקה הוא צורח, אולי מעצם הקיפול של גופו עלי. הטקס הזה של להשכיב אותו עלי על הידיים הוא שעה וחצי כל לילה, אז אני מתחילה כבר ב10 בלילה , ניסיתי גם לפני לא הלך הוא היה עירני מדי.
האם כדאי לעייף אותו בלילה? אולי הוא בעצם לא עייף מספיק ובגלל זה כל כך קשה לו להירדם עם עצמו? אני שואלת כי כשהוא ממש עייף פחד הוא נרדם ולא יעזור כלום אם הוא בעגלה או בידיים.
אולי אני ממש לא מעייפת אותו במהלך היום, למרות שהוא באוניברסיטה עם משחקים, שעה שלמה,
ומרימה אותו הרבה בידיים, אוהב ממש טלביזיה למרות גילו הצעיר, מתלהב מדמויות תלת מימד בטלביזיה, מה עלי לעשות על מנת שהוא יתעייף מאוד כדי שבלילה יישן טוב?
אשמח להדרכתכם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות
שירי קאשי10/05/2009הי מירי,
קשה לדעת מה מקשה עליו את ההרדמות. זה יכול להיות שהוא לא עייף מספיק אך זה גם יכול להיות כאבי בטן, הרצון להשאר איתך ועוד דברים נוספים אפילו שיניים. לגבי הטלויזיה אני מלמליצה לא להרבות בשימוש בה כיוון שזהו גורם אשר יוצר הצפה חושית והילד מתרגל להרבה גירויים על מנת להרגע. במצב כזה נהיה לו יותר קשה להרגע ולהיות נינוח ללא גירויים (כמו למשל לנפי שינה). כיוון שלא פשוט לדעת מה מקשה עליו את תהליך ההרדמות אני ממליצה לנסות לשנות את טקס השינה. במקום שעה וחצי על הידיים, תנסי לעשות איתו פעילות מרגיעה לקראת המעבר לשינה. למשל להחליש אורות, להשכיבו עליך או על המיטה ולתת לו עיסוי וללטף אותו. ככל שהוא יעבור למצב רגוע ורפוי יותר יהיה לו קל יותר להמשיך משם לשינה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)