התפתחות של תינוק בן תשעה וחצי חודשי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות של תינוק בן תשעה וחצי חודשי
    שרית
    10/05/2009

היי אני אימא לבן בן תשעה וחצי חודשים. רק בחודש האחרון החל לזחול זוחל גחון ומ ידי פעם (לעיתים רחוקות) מנסה לעמוד על ארבע ויורד חזרה.
    השאלה שלי מה לעשות על מנת לעזור לו?
    שאלה נוספת שזוחל גחון משתמש בידים כדי להזיז את עצמו וכמעט שלא ברגלים ביחוד רגל אחת שתמיד נמצאת באוויר מקופלת ולא משתמש בה כלל בשביל זחילת הגחון. אך הוא מניע אותה והכול נראה עם רגל זו תקין.
    האם אתם מכירים כזו תופעה על מה זה מעיד? מה צריך לעשות

תודה מראש
    שרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    10/05/2009

הי שרית,
    הגרירה של הרגליים או של רגל אחת היא תופעה שכיחה. לרוב לא מדובר בבעיה אורטופדית והרגליים הן בסדר גמור אלא שמדובר בקושי מוטורי כלשהו שיכול לנבוע מקושי בכפיפה צידית, חולשה של הרגליים, אסימטריה בתנועה ועוד ועוד. כל הדברים הללו הם פתירים ועל ידי תרגול נכון ניתן לשפר את התנועתיות שלו ולאפשר לו להמשיך הלאה בצורה תקינה לשלבים הבאים. כיוון שלא ניתן לאבחן את מקור הקושי על גבי האינטרנט, אני ממליצה לפנות ל"צעד ראשון" ולתאם אבחון וטיפול.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו