בת 9 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 9 חודשים
    רוני
    19/05/2009

שלום רב,
    ביתי בת 9 חודשים. נולדה 3 שבועות לפני הזמן.
    כל ההתפתחות שלה היתה איטית ומאוחרת. כיום, היא בקושי מתהפכת מהבטן לגב ומהגב לבטן התהפכה אולי פעמיים.
    זוחלת על הגחון (מתקדמת בעיקר באמצעות הידיים, עם דחיפה רק של רגל אחת) והתחילה לזחול על שש לפני כשבועיים. היא עושה 3-4 צעדים על שש, ויורדת לגחון. לא יודעת לטפס ולעבור מכשולים (לא מרימה ידיים ונעמדת על הברכיים), לא מתיישבת ולא יושבת.
    מעבר לזה, היא מגיבה לשמה, מרימה עיניים כששואלים "איפה אור", ויודעת למצוא את אביה כששואלים "איפה אבא", אבל גם זה - רק עם המבט.
    לא מצביעה עם היד, לא עושה שלום ולא מוחאת כפיים.
    כשמושיטים אליה ידיים, היא לא מגיבה.
    התחילה לומר הברה (דה דה דה) לפני כשבועיים, אבל בתדירות נמוכה יחסית.
    מה דעתך?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 9 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לרוני

דבי גרוס דולב
    20/05/2009

הי רוני
    לא נשמע לי מדאיג אי עלייה על הברכיים, אי התישבות ואי עשיית דברים בידיה. אבל כן הייתי נותנת את הדעת לקושי בהתהפכויות. אני מאוד מאמינה שתינוק צריך לעבור דרך כל שלבי ההתפתחות ולא לדלג על שלבים. זחילה לפני התהפכויות תדירות עלולה להצביע על קושי מוטורי עליו מנסה ביתך לדלג. הבסיס הזה חשוב מאוד להמשך ההתפתחות וחשוב לגלות מהי הסיבה לאי ההתהפכות ולטפל בה. לא אוכל לתת לך תרגילים ללא אבחון במקרה זה אבל אמליץ על אבחון ספציפי יותר מאשר על גבי פורום ולמידת תרגילים על מנת לעזור לביתך להתגבר על קשייה.
    בברכה
    דבי דרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו