התפתחות בגיל 5.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות בגיל 5.5 חודשים
    אמא חדשה
    21/05/2009

בני בן 5.5 חודשים, ילד סקרן, פעיל ושמח. לפני שבועיים בערך הוא התהפך בפעם הראשונה מהבטן לגב ומאז כאילו שכח מזה ואף לאחרונה התחיל לשנוא לשכב על הבטן. למרות שאני משתדלת לשים אותו כמה שיותר, הוא מיד מניח את ראשו או מתחיל להתעסק עם הידיים. איך ניתן לגרום לו להישאר יותר על הבטן והאם זה תקין שהוא עוד לא ממש מתהפך? (עליי לציין שכשהוא נמצא במיטתו לפעמים אני מוצאת אותו עם הראש בכיוון ההפוך, בועט הרבה, וגם מניף את הרגליים באוויר ועושה חצאי סיבובים מהגב לבטן) אשמח לתשובה בהקדם, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בגיל 5.5 חודשים

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי בבקשה...

אמא חדשה
    21/05/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאמא חדשה

דבי גרוס דולב
    21/05/2009

הי אמא חדשה,
    העובדה שבנך מביא את עצמו לשכיבה על הצד היא צעד בדרך להתהפכות מגב לבטן, יחד עם זאת הוא לא ממש מהמקדימים והטווח העליון שבו אנו רוצים לראות התהפכויות הוא בסביבות גיל חצי שנה. לכן אני ממליצה לעכוב ולראות אם יש התקדמות בשבועות הקרובים לקראת התהפכויות.
    זה שבנך מניח את ראשו בשכיבה על הבטן לא מהווה אינדיקציה לזה שהוא שונא זאת ואני ממליצה לעכוב גם אחר עניין זה כדי לוודא שאין התעיפות מהרמת הראש וקושי שם.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת

אמא חדשה
    22/05/2009

בנוסף שמתי לב לכך שכאשר אני מרימה אותו הוא עדיין לא יציב ולפעמים זורק את ראשו לאחור ועדיין יש צורך לתמוך בו בגב. על איזו בעיה זה מעיד אם בכלל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאמא חדשה

דבי גרוס דולב
    22/05/2009

הי אמא חדשה
    מה שאת מתארת יכול להוות סימן לטונוס מעט נמוך. שאר הסימנים עליהם דיברת קודם יכולים בהחלט להצטרף להערכה זו, אולי כדאי בכל זאת לשקול אבחון..
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו