מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עידוד זחילהמיכלי29/05/2009
שלום!
בני בן חצי שנה. הוא מתהפךמהבטן לגב ומהגב לבטן בשני הצדדים ואף מסתובב על ציר לשני הצדדים. הוא מסוגל לשכב על הבטן והגב זמן רב, ולשחק עם צעצועים. יש לי שלוש שאלות:
1. ההתהפכות מהבטן לגב נעשית כאשר הוא רוצה להגיע לצעצוע מסוים או להתקדם. אבל קורה לא פעם שהוא נמצא על השטן ואז "נמאס לו" והוא לא מבין שהוא צריך להתהפך. הוא פשוט "נתקע" ומתחיל לבכות ולבקש עזרה למרות שהוא יודע באופן עקרוני להתהפך! האם זה הגיוני?
2. לא פעם הוא מנסה להגיע לצעצועים שרחוקים ממנו ואז הוא מתוסכל כי הוא לא מגיע אליהם. האם כדאי לקרב לו את הצעצועים? מצד אחד, הוא סתם מתרגז שהוא לא מגיע אליהם, מצד שני אני מםחדת שאני לא גורמת לו לרצות לזחול ולהגיע בעצמו.
3. איך אפשר לעודד אותו להתחיל לזחול? האם צריך לעודד אותו בשלב הזה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי? אשמח מאוד לקבל תשובה!
מיכלי30/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה
שירי קאשי31/05/2009הי מיכלי,
ראשית זה טבעי שלא תמיד בוחר להתהפך. במצב של קושי מבחינתו (כשנמאס לו והוא מתעייף) הוא מנסה לקבל את עזרתך. אין זה אומר ששכח להתהפך. לגבי הזחילה והצעצועים, כאשר צעצוע הוא רחוק מידי והוא מנסה להגיע זה רק יביא ליאוש והרמת ידיים מבחינתו. בכדי בכל זאת לעודדו להתאמץ צריך לקרב את הצעצוע למרחק בו המאמץ אכן ישתלם לו והצעצוע יהיה בר השגה. בהתחלה זה צריך להיות במרחק כזה שעל ידי הושטת יד הוא יצליח להגיע. אח"כ להרחיק מעט כך שיצטרך למתוח יד רחוק כדי להגיע ומתיחה זו תהיה דומה למעשה לצעד ראשון של זחילת גחון. זו גם הדרך לעודד אותו להתחיל לזחול. חשוב בכל שלב לשים אתגרים אך לא לשים אתגרים שאינם ברי השגה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)




.jpg)
(1).jpg)