מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלת מוטוריקה עדינהנועה01/06/2009
שלום
הבת שלי ילדה נפלאה והיא בת שנה ושלושה חודשים.
מבחינת המוטוריקה הגסה היא מתקדמת היטב עוד לא הולכת אבל עומדת מחזיקה ברהיטים והולכת מסביבם מתפסת על מדרגות עולה על ספות ויורדת מהן בעיקרון מבנה גוף חזק בהליכה לדעתי יש לה פחד אבל זה יגיע במהרה אין לי ספק ואין לי דאגה לכך.
מבחינת המוטוריקה הגסה הילדה לא אוהבת לשחק. לא מכניסה קוביות לתוך מיכל ואם מכניסה זה פעם ב קוביה אחת כדי לעשות לנו טובה כן מוציאה ממיכל כן מפרקת לגו אבל לא מרכיבה. מפרקת מגדלים בכיף ומעיפה לצדדים את הקוביות אוהבת בקיצור לפרק אבל לא להרכיב. מחכה אותי המון מפתחת איתי משחקים למשל מזיזה את הראש לצד על הכתף ואחרי זה אני עושה את זה וכך לצד השני כמובן שזה התחיל מכך שהיא חיכתה אותי אבל שבא לה לעשות את זה אז היא מתחילה. קשר עין מעולה חביבה חייכנית אומרת מילים כמו כדור,אבא אמא או ממה, מימי = מים, אור, ועוד שלא זוכרת כרגע, יודעת לבקש את מה שרוצה בקיצור ילדה נורמלית ביותר השאלה למה היא לא יושבת להכניס קוביות לתוך מיכל או להרכיב פזל רק לפרק אותו היא אוהבת כל מה שקשור בלבנות ולהרכיב היא לא אוהבת.גם חישוקים לתוך מוט היא מוציאה וזהו. פעם אחת הכניסה או פעמיים אחרי שהתחננו ושיגענו לה את הראש אבל לעשות את זה בטבעי היא לא עושה רק אחרי שאחותה עשתה והוציאה וכך הלאה מליון עפם אז היא עשתה גם ועוד בעצבים הכניסה בעצבים והוציאה אבל לא בכיף כזה של משחק.
אז הייתי רוצה לדעת למה זה? מה אפשר לעשות עם העניין שהיא תתקדם יותר? האם זה נורמלי שזה ככה בגיל הזה?
מה דעתכם על העניין?
תודה מראש
נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטוריקה עדינה
שירי קאשי01/06/2009הי נועה,
אצל תינוקות רבים ישנו עיכוב בהתפתחות המוטוריקה העדינה בעקבות עיכוב של המוטוריקה הגסה. הסיבה לכך נובעת מהעובדה שמוחם כרגע עסוק בתנועה ושמירה על יציבה והם פחות פנויים לעסוק בפיתוח של המוטוריקה העדינה. לעיתים זה קורה גם עם התפתחות השפה. סביר להניח כי כאשר תלמד ללכת היא תתפנה גם לדברים אחרים ותראו קפיצה גם במוטוריקה העדינה. כמובן שמרחוק איני יכולה לומר בודאות שאין סיבה נוספת ולכן כדאי גם להשב את תשומת לב אחות טיפת חלב או רופא הילדים לעיכוב ולודא שאכן אין קושי מסויים שמצריך עזרה נוספת.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שירי ומזל טוב לתינוקך החדש
נועה01/06/2009אני זוכרת שלפני כמה זמן כתבתי פה בפורום וסיפרת שאת בהריון מתקדם אז אני מאמינה שילדת. אז אם כן אני ממש מאחלת לך בהצלחה ומזל טוב ושתהני עם התינוק החמוד והחדש.
חיבוק גדול ותודה על תשובתך.
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שירי קאשי03/06/2009הי נועה,
תודה רבה. אכן יש לי תינוקת מקסימה בשם גילי והיא כבר בת 7 חודשים.....
שירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירי קאשי אשמח עם תעני לי
ורד03/06/2009ממתינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)