9.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 9.5 חודשים
    רינת
    01/06/2009

ביתי בת 9.5 חודשים כחודש זוחלת על הגחון, היא מגביהה בית החזה ומיישרת ידיים היא עדיין לא עולה לשש , לא יושבת אך זוחלת מהר מאוד ,מה לעשות? כמה זמן הם אמורים לזחול על הגחון ומה ניתן לעשות על מנת לעזור לה?

2. היה לי תור בטיפת חלב- התפתחות התינוק- ולא הלכתי כי מכרים אמרו לי שבטיפת חלב נורא מלחיצים כשהילד לא יושב בזמן וכו.. האם אני פשוט יכולה לסרב לבדיקות שלהם כי היום היא התקשרה אליי 3 פעמים ומשאירה לי הודעות שצריך לקבוע תור לבדיקת רופא, בפעם האחרונה שהייתי בטיפת חלב היא היתה 7.5 חודשים ואז לא אמרו לי משהו רע עליה רק דברים טובים.

האם אני יכולה פשוט להגיד להם שאני רוצה רק חיסונים לעשות דרכם וזהו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    9.5 חודשים

הוספת תגובה

• הוספת דגש חשוב

רינת
    01/06/2009

אתם ממליצים לשים אותם על הדשא על מנת שתתרומם מהגחון , היא עושה זאת היא מגביהה את בית החזה ומרימה ידיים אך הרגליים לא מתרוממות יש לציין שהיא גם רוצה לעמוד כל הזמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם עליי!! בבקשה עיזרו לי

רינת
    03/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוון...

גלית
    04/06/2009

רק רציתי להגיד לך שאין לך שום סיבה להילחץ כל כך מטיפת חלב. הן בסך הכל אחיות שנותנות לך שירות ולא מעמידות אותך ואת הילדה למבחן! אין כאן ציון עובר או נכשל :-) "הלחץ" שאנשים מדברים עליו הוא שהן יכולות להגיד לך שהיא כבר אמורה לזחול על שש או משהו כזה ונראה לי שמזה את כבר בלחץ בכל מקרה (ולדעתי אין לך סיבה). את התשובה לגבי ההתפתחות אני מקווה שיתנו לך כאן בקרוב כדי שתרגעי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    07/06/2009

הי סיוון,
    אכן כפי שכבר כתבו לך אין מה להלחץ מטיפת חלב. תפקידן של האחיות לתת חיסונים אך גם לעקוב ולשים לב לכך שההתפתחות תקינה. נכון שאמהות רבות מספרות על חוויה של לחץ בשל הערות או שאלות של האחיות אך אחרות גם יוכלו לספר על חוויה טובה ונעימה. זה מאוד תלוי באחות וכיצד היא מסבירה לאם מה צריך להיות וגם תלוי באם כיצד היא מקבלת את הדברים. אני ממליצה כן ללכת למעקבים של טיפת חלב (הם לא חובה), כיוון שזו דרך טובה ונגישה לבצע מעקב אחר ההתפתחות ולעיתים אחות טיפת חלב היא הראשונה שרואה ומתריעה על כך שמתחיל להיות עיכוב התפתחותי או שיש משהוא לשים לב אליו. ובסופו של דבר אם יש משהו שמצריך התיחסות את רוצה לדעת מכך אך חשוב לשים הכל בפרופורציה ולדעת שלרוב התינוקות יש עיכוב או שיבוש כזה או אחר ולכן אין סיבה להלחץ רק לקבל את המידע ולבחון מה ניתן לעשות בכדי לעזור לגוזל.
    ולעניין הזחילה, אכן מדובר בעיכוב מסויים. בגילה היינו מצפים לזחילה על שש וכן התיישבות (וכדי לא לעורר לחץ אני מוסיפה שזהו עיכוב מאוד שכיח). התרגילים השונים שניתנים בפורום הם תרגילים כלליים שמתאימים לכולם. קשה לי לכוון לתרגילים יותר ספציפיים כיוון שלשם כך יש לערוך אבחון בכדי לדעת מה מקור הקושי. ייתכן שמדובר בחולשת שרירים, בחגורת כתפיים חלשה או רגליים חלשות, קושי בשיווי משקל ועוד. אני ממליצה בחום לערוך אבחון ולהתאים את התרגילים בצורה יותר מדוייקת וכן לקבל הדרכה ממדריכה כיצד לבצע. לעיתים ההבדל בין הצלחה של תרגיל לאי הצלחתו נובע מדיוק בביצוע ומדריכ היכולה לעזור לך גם בכך.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו