מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיכוב התפתחותי חמור ביותרשגרירה18/06/2009
בני בן 10.5 חודשים- ילד חייכני מלא חיים ואנרגיה. מעולם לא התהפך ולא הרבה להיות על הבטן. מגיל 5 חודשים רצה להיות בישיבה ומחוסר ידע שלנו והטעיה של הרופא שלו אנחנו איפשרנו את זה. מאז נעצרה התפתחותו. הוא אינו זוחל, אינו נעמד( עומד כשמעמידים אותו בלבד) אינו מתישב וכו. לאחרונה כל זה קיבל ביטוי התנהגותי מובהק בצורות של כעס רב ותסכול עמוק מכך שאינו יכול לזוז. התחלתי להקפיד על שהות על הבטן ואכן אני מרגישה שיש שיפור- הוא מרים את חלק הגוף העליון , מעביר משקל, מתחיל להסתובב על צירו, וזוחל אחורנית ( אם כי לא במתכוון). יש לציין שאני לא גרה בארץ וכל הגורמים המקצועיים שראו את הילד אמרו שאין בעיה עם כך שלא התהפך ולא זוחל. אני מרגישה שזה טעות, ומאוד רוצה לעזור לו אך לא יודעת איך. אני לא יודעת אם יש בעיה גופנית כלשהי ( מפרקיות יתר, טונוס שרירים...). יש לציין שהתינוק בריא, משקל וגובה תקינים. מוטוריקה עדינה ויכולות חברתיות מצויינות. מה עלי לעשות ( בהתחשב בכך שבמקום בו אני חיה יש רק רופאים שמבחינתם הוא בריא)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשגרירה
דבי גרוס דולב18/06/2009הי שגרירה
אני מנסה למצוא את הדרך לייעץ לך אך מעט מתקשה. לפי תפיסתי ולפי התפיסה הכללית חשוב מאוד לעבור דרך כל שלבי ההתפתחות המוטורית. אני מאוד לא מסכימה עם הרופאים שענו כי שלבים קודמים לא חשובים, על שלבים אלה מתבססת כל ההתפתחות וה"חור" שנוצר עלול לבוא לידי ביטוי בהמשך. קשה יהיה לתת דרך פורמט זה תרגילים לסגירת פער כה גדול. עצתי הטובה ביותר היא לחפש במקורות שאתן לך את כל התרגילים שיעודדו את השלבים החסרים- שכיבה נינוחה על הבטן, התהפכויות לשני הצדדים, עידוד לזחילה והתישבות. במקביל חשוב מאוד להפסיק להושיב אותו לחלוטין, רק זה יעודד את המוטיבציה להתקדם בעצמו וכן להפסיק להעמיד אותו. ללכת צעד צעד ולהשלים את כל שלבי ההתפתחות. את מוזמנת להכנס לאתר ינוקט ולתרגל את השלבים השונים. במקביל תוכלי ליצור קשר דרך הפורום כדי לקבל הארות או תשובות לשאלות.
בהצלחה רבה!
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)