עיכוב התפתחותי חמור ביותר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיכוב התפתחותי חמור ביותר
    שגרירה
    18/06/2009

בני בן 10.5 חודשים- ילד חייכני מלא חיים ואנרגיה. מעולם לא התהפך ולא הרבה להיות על הבטן. מגיל 5 חודשים רצה להיות בישיבה ומחוסר ידע שלנו והטעיה של הרופא שלו אנחנו איפשרנו את זה. מאז נעצרה התפתחותו. הוא אינו זוחל, אינו נעמד( עומד כשמעמידים אותו בלבד) אינו מתישב וכו. לאחרונה כל זה קיבל ביטוי התנהגותי מובהק בצורות של כעס רב ותסכול עמוק מכך שאינו יכול לזוז. התחלתי להקפיד על שהות על הבטן ואכן אני מרגישה שיש שיפור- הוא מרים את חלק הגוף העליון , מעביר משקל, מתחיל להסתובב על צירו, וזוחל אחורנית ( אם כי לא במתכוון). יש לציין שאני לא גרה בארץ וכל הגורמים המקצועיים שראו את הילד אמרו שאין בעיה עם כך שלא התהפך ולא זוחל. אני מרגישה שזה טעות, ומאוד רוצה לעזור לו אך לא יודעת איך. אני לא יודעת אם יש בעיה גופנית כלשהי ( מפרקיות יתר, טונוס שרירים...). יש לציין שהתינוק בריא, משקל וגובה תקינים. מוטוריקה עדינה ויכולות חברתיות מצויינות. מה עלי לעשות ( בהתחשב בכך שבמקום בו אני חיה יש רק רופאים שמבחינתם הוא בריא)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לשגרירה

דבי גרוס דולב
    18/06/2009

הי שגרירה
    אני מנסה למצוא את הדרך לייעץ לך אך מעט מתקשה. לפי תפיסתי ולפי התפיסה הכללית חשוב מאוד לעבור דרך כל שלבי ההתפתחות המוטורית. אני מאוד לא מסכימה עם הרופאים שענו כי שלבים קודמים לא חשובים, על שלבים אלה מתבססת כל ההתפתחות וה"חור" שנוצר עלול לבוא לידי ביטוי בהמשך. קשה יהיה לתת דרך פורמט זה תרגילים לסגירת פער כה גדול. עצתי הטובה ביותר היא לחפש במקורות שאתן לך את כל התרגילים שיעודדו את השלבים החסרים- שכיבה נינוחה על הבטן, התהפכויות לשני הצדדים, עידוד לזחילה והתישבות. במקביל חשוב מאוד להפסיק להושיב אותו לחלוטין, רק זה יעודד את המוטיבציה להתקדם בעצמו וכן להפסיק להעמיד אותו. ללכת צעד צעד ולהשלים את כל שלבי ההתפתחות. את מוזמנת להכנס לאתר ינוקט ולתרגל את השלבים השונים. במקביל תוכלי ליצור קשר דרך הפורום כדי לקבל הארות או תשובות לשאלות.
    בהצלחה רבה!
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו