מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת 3 שבועותשיר06/07/2009
שלום,
אני אמא טריה ולא מנוסה ויש לי כמה שאלות בנוגע לתינוקות בתחילת דרכם.
כמה זמן במשך היום אמורה לישון תינוקת בת 3 שבועות ? האם מיד אחרי האוכל? כמה שעות? בטיפת חלב אמרו לי לתת לה לאכול כל 3 שעות כי היא קטנטנה (2.850), הבעיה שלפעמים היא לא נרדמת אחרי האוכל אלא רק אחרי שעה שעתיים ואז לא נשאר לה זמן לישון, ואם אני נותנת לה לישון עוד קצת ועוברות 4 סה"כ מאז שסיימה לאכול היא קמה מורעבת, ומיד ובוכה בהיסטריה, אוכלת יותר ממה שהיא צריכה ולעיתים בגלל עומס האוכל מקיאה.
אני לא יודעת מה עדיף,לתת לה לישון או להעיר אפילו אחרי שעת שינה אחת ולתת לאכול.
האם זה נכון כשהיא מתעוררת ורוצה לאכול להחליף את החיתול לפני האכלה? (שוב -דבר שגורם לה לאבד את הסבלנות ולצרוח..), ניסיתי להחליף אחרי האוכל אבל היא פלטה...
דבר נוסף, כשאני רואה שהיא לא נרדמת אחרי האוכל, אני שמה לה את הספרון השחור לבן או מוזיקה נעימה, במטרה שלא תשתעמם במיטה ואולי תירדם (לא תמיד עוזר) ובטיפת חלב אמרו לי להפך, לא לשים לה גירויים שגורמים לה לא לרצות לישון.
בקיצור אני לא מבינה איך אני אמורה לחלק לה את הזמן בצורה נכונה, שאני לא אתסכל אותה בהחלפה לפני האוכל, שהיא תאכל כמה שהיא צריכה, תישן וגם "תשחק" קצת. אני לא מצליחה למצוא זמן איכות איתה, כי היא רגועה רק אחרי האוכל ואז אני פוחדת לטלטל אותה כי היא פולטת בקלות... נא עיזרו לי לעשות קצת סדר בבלאגן...
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 3 שבועות
שירי קאשי07/07/2009הי שיר,
מזל טוב. נתחיל מכך שבגיל שלושה שבועות כמעט כל דבר הוא נורמלי. לרוב התינוקות אין סדר יום. זמני השינה יכולות להיות ארוכים מאוד אצל תינוק אחד ואצל אחר יותר קצרים וגם עניין התזונה יכול מאוד להשתנות.
לגבי שינה ותזונה אין כלל אחד שהוא נכון לגבי כל התינוקות. סביר להניח שעם הזמן תגלי שהאינטואיציות שלך לגבי התינוקת הפרטית שלך הן נכונות ואת תלמדי להבין אותה. כמו כן היא תגדל וכל מה שנכון עכשיו יהיה שונה בעוד מספר שבועות. לגבי התזונה כיוון שיש כאן עניין רפואי של משקל נמוך אני ממליצה להתיעץ עם אחות טיפת חלב וגם עם רופא הילדים (שיכול להביא עמדה שונה) לגבי השאלה האם להעיר אותה או לתת לה לישון.
לגבי החלפת החיתול - רוב התינוקות בתחילת הדרך מאוד לא אוהבים את החלפת החיתול ולכן יש הרבה בכי סביב עניין זה. בדרך כלל זה עובר עם הזמן.
לגבי הגירויים במיטה - אכן כל גירוי יוצר מצב שבו התינוק רוצה להסתכל ולא ללכת לישון. כדאי שמקום השינה יהיה נקי מגירויים על מנת ליצור הרגל שזה מקום שבו ישנים.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)