בעיות שינה בתינוקת בת 9 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות שינה בתינוקת בת 9 חודשים
    קרן חדד
    23/07/2009

שלום רב! אני אמא לתינוקת בת 9 חודשים אשר סובלת מבעיות שינה מיום היוולדה. אין לה ממש צורך בשינה היא ישנה בד"כ בבוקר 20-30 ד' בצהריים שוב אותו פרק זמן ובלילה נרדמת בשעה 22:00 לערך וקמה אין ספור פעמים בלילה (אני עדיין מניקה רק בבוקר ובלילה היא מסרבת לקחת בקבוק מטרנה) התינוקת רגילה להירדם על הידיים או בעגלה ואם שמים אותה לבד במיטה להירדם היא לא משתפת פעולה היא צורחתבבכי ושום דבר לא עוזר עד שמרימים אותה על הידיים. דבר נוסף הוא שעכשיו אחרי שמרדימים אותה סוף סוף אם מניחים אותה היא שוב מתחילה לצרוח ובלילות היא מוכנה לישון רק במיטה שלנו. כל הרדמה שלה לוקחת בערך שעה הדבר מתיש ביותר גם נוכח העובדה שיש 2 אחים נוספים בבית וזה בא על חשבונם, שכן אם היא שומעת רחש קטן היא מתעוררת. מה עליי לעשות? בנוסף רציתי לשאול האם הנקה פעמיים ביום בוקר ולילה מספקת והאם אין חשש שהיא לא לוקחת מטרנה בכלל? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיות שינה בתינוקת בת 9 חודשים

שירי קאשי
    23/07/2009

הי קרן,
    לגבי התזומנ אני מניחה שבמשך היום היא מקבלת מוצקים. אין שום בעיה אם את ארוחות החלב שלה היא מקבלת מהנקה (אין שום חובה תזונתית לשתיה של תחליפי חלב אלא אם כן יש הוראה מפורשת מהרופא וזה במקרים חריגים מאוד מאוד של רגיקשות לחלב או חלב שאינו מזין). לגבי השינה, צברתי נסיון רב בנושא על בשרי. אצלי הפתרון היה להשכיבה במיטה ולתת לה עיסוי של מגע עמוק (לחיצות ומעיכות) של הגפיים, הגב, השכמות. סוג כזה של מגע מביא להרפיית הגוף ולשקט פנימי המאפשרים שינה טובה ועמוקה יותר. את צריכה להיות מוכנה לתהליך ארוך מאוד (הכולל כאבי גב בגלל שהעיסוי נעשה במיטתה). אצלנו זה לקח כחודש וחצי של עבודה קשה (כל פעם שהתעוררה אותו תהליך) עד שלמדה להרדם תוך זמן יחסית קצר ולישון לילה שלם. לצערי אין פתרונות קסם וצריך לתת לילדה את הכילים להגיע לרגיעה הזו וזה לוקח זמן.

בהצלחה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו